Порции: 4
Детайли:
Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправките добавят цвят, хрупчавост и ярък вкус на това елегантно ястие с говеждо месо, правейки всяка хапка неустоимо вкусна
Състав:
1 скилидка чесън, смачкана
1 ½ чаена лъжичка смлян черен или смесен пипер
4 пържоли от говеждо филе, почистени от всички видими мазнини
Зехтин
¼ глава лук, нарязан
2/3 чаша зелена чушка нарязана на ленти
2/3 чаша червена чушка нарязана на ленти
2/3 чаша жълта чушка нарязана на ленти
1 скилидка чесън смляна
½ чаена лъжичка от кубче бульон с вкус на говеждо месо
½ ч.л. червен пипер
1/3 чаша вода
1/3 чаша, обезмаслено кондензирано мляко
Хранителна информация:
204 калории
7 грама общо съдържание на мазнини
59 мг холестерол
8 грама въглехидрати
21 грама белтъчини
1 грам фибри
72 мг натрий
Начин на приготвяне:
В малка купа, комбинирайте смачканата скилидка чесън и 1 чаена лъжичка на пипер. Намажете малко количество от сместа върху всяка страна на пържолите. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие със зехтин в него за готвене, малко над средната температура. Подредете пържолите в тигана, така че да не се припокриват. Гответе ги, като ги обръщате често, за около 10 минути. Преместете ги на поднос за сервиране на топло. Почистете тиган, сложеге малко зехтин и го върнете на котлона на същата температура. Добавете лука, чушките и смленият чесън гответе, като разбърквате от време на време в продължение на 5 минути. Наредете пържолите върху сместа в подноса за сервиране. В малка купа разбъркайте кубчето бульон, червения пипер, водата и млякото и останалата ½ лъжичка пипер. Изсипете в тигана и гответе, като разбърквате често на среден огън, докато сместа се редуцира до ½ чаша. С лъжица сипете соса върху всяка пържола и сервирайте веднага.
Добър апетит!