Outside Webpage (Iframe)

 

Реване

Начин на приготвяне реване

 

Разбиват се белтъците с необходимото количество захар. Към избитите белтъци се прибавят разбитите жълтъци с киселото мляко, брашното с бакпулвера и скълцаните орехови ядки. Сместа се разбърква до хомогенизиране и се изсипва в застлана с хартия, дълбока 5 см тава. Изпича се при умерена температура. Изстиналото реване се залива с изстиналия и ароматизиран сироп. Преди заливането със сироп се реже на триъгълни парчета.

 

Химичен състав на една порция реване

Белтъчини- 5,6 (в т.ч. жив. - 5,5);

Мазнини - 3,4 (в т.ч. раст. - 0,6);

Въглехидрати -34,1;

кДж - 817;

ккал - 195.

 

Необходими продукти за 10 порции реване

Продукти за 10 порции грама
Яйца (4 бр. х 40 г нето] -
Захар 120
Кисело мляко 250
Бакпулвер 5
Орехови ядки 70
Брашно 250
Сироп за реване /250 гр. захар + 350 гр. вода/ 600
Добив, г: 1000
Тегло на една порция, г 100
Етикети:   
 ИЗДЕЛИЯ ОТ ПАЛАЧИНКОВО ТЕСТО   Палачинковото тесто се приготвя от брашно, прясно мляко и яйца. То има ...
Начин на приготвяне на макарони на фурна Макароните се сваряват във водата. Отцеждат се от водата и се изсипват в тава,...
Начин на приготвяне реване   Разбиват се белтъците с необходимото количество захар. Към избитите белтъци се приба...
Начин на приготвяне на кадаиф   Готовият кадаиф се разстила на еднаква дебелина (равномерно) в тава. Отгоре се за...
Нар и ползите от него
Огретен с картофи
Само ползи от крушата
Орехът символ на скрита мъдрост, плодородие и дълголетие
Макарони на фурна
Най-нови
Кафето става все по-популярна напитка по всички части на света. Според повечето преценки д...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
как да...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...