Начин на приготвяне реване
Разбиват се белтъците с необходимото количество захар. Към избитите белтъци се прибавят разбитите жълтъци с киселото мляко, брашното с бакпулвера и скълцаните орехови ядки. Сместа се разбърква до хомогенизиране и се изсипва в застлана с хартия, дълбока 5 см тава. Изпича се при умерена температура. Изстиналото реване се залива с изстиналия и ароматизиран сироп. Преди заливането със сироп се реже на триъгълни парчета.
Химичен състав на една порция реване
Белтъчини- 5,6 (в т.ч. жив. - 5,5);
Мазнини - 3,4 (в т.ч. раст. - 0,6);
Въглехидрати -34,1;
кДж - 817;
ккал - 195.
Необходими продукти за 10 порции реване
Продукти за 10 порции | грама |
Яйца (4 бр. х 40 г нето] | - |
Захар | 120 |
Кисело мляко | 250 |
Бакпулвер | 5 |
Орехови ядки | 70 |
Брашно | 250 |
Сироп за реване /250 гр. захар + 350 гр. вода/ | 600 |
Добив, г: | 1000 |
Тегло на една порция, г | 100 |