Outside Webpage (Iframe)

 

Врагът в нашето тяло

Рецептата за най-опасното оръжие на света изглежда така: 200 гр. захар, 50 гр. масло, 300 гр. брашно, две яйца, пакетче бакпулвер и литър олио -  ражда се вкусната поничката-убиец с 400 калории.

Пържено тесто, залято или пълнено с шоколад, сладко или крем. Уникална хрумка, взела през годините повече жертви и от събитията в Близкия Изток! Поничките трябва да се патентоват от Българската армия като биологично оръжие!


Нито  катастрофи, епидемии и глад  могат да причинят смъртта на толкова много хора, колкото поничките, мъфините, хамбургерите и сие. Съчетанието от мазнини и въглехидрати е убийствена - в пълния смисъл на думата. Не трябва да се прекалява. Това, което се случва днес с нашите  тела, е всъщност едно начало на предстоящата катастрофа. Истински затлъстелите поколения ще се родят след нас.

Атаките на мазнините имат пагубни последици за здравето на човека. Ако към сърцето обаче постоянно се надига цунами от мазнини, то и най-здравите сърдечни клетки нямат никакъв шанс пред катастрофата.

 

Вредата от пържените храни

Българинът по принцип обича пържените храни. Като започнем от мекиците на баба, минем през поничките, пирожките и стигнем до вкусните пържени яйца, дробчета, кюфтета и картофки.

Определено пържените храни са по-пикантни. Самата хрупкава коричка, която се получава върху изпърженото, е направо влудяваща и възбуждаща за сетивата. Но зад примамливия външен вид се крие опасност.

При загряване на мазнината, в която се извършва процесът на пържене, обикновено се достигат температури от порядъка на 200 - 270° С. При тези температури, както в продуктите, така и в самата структура на мазнината настъпват изменения. Поради високата температура и интензивността на процеса, започва отделяне на паразитни, отцепени молекули с висока енергия така наречените свободни радикали.

Тези свободни радикали, след като бъдат погълнати, играят ролята на бомби, които избухват по повърхността или във вътрешността на клетките на човешкия организъм, смущавайки физиологичните процеси протичащи в тях.

В някои клетки е възможно да се увреди генетичният материал и те да мутират, и по този начин възниква ракът. От пържените храни най-често се получава рак на лигавицата на стомаха. Не винаги и не при всеки, но опасността съществува.

Всяка защита на организъма понякога се пропуква, и резултатът е фатален.

Етикети:   
Всяка рязка промяна в начина на хранене, особено, ако тя е свързана с намаляване на дневния хранителен прием, под необхо...
След ядене никога не се заседявайте дълго на масата.  Утоляването глад не идва веднага - ставайте от масата, още до...
Oт край време се знае, че българина е гостоприемен и като дойде гост софрата трябва да е богата, вечерята да е дълга и х...
Когато говорим за здравословен начин на живот трябва да се има предвид, че това е едно съчетаване на редовен 7-8 часов к...
Лунна диета 2012
Опасната вечеря
Точкова диета
5 дневна ефективна диета с тиква
Диета според кръвната група аб
Най-нови
Натрупали сте килограми през зимата и искате да се спасите от тях. Ето и спасението: На ...
Наднорменото тегло и затлъстяването са проблем от първостепенно значение за цивилизацията....
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...