Outside Webpage (Iframe)

 

Глог и лечебни ползи

Обикновеният глог  e ниско храстовидно дърво, характерно за умерените климатични и зони, в каквато попада и България. Той представлява бодлив храст  стигащо височина до 4,50 – 5 метра. Глогът е използван от лечителите в Европа още от най-древни времена.

Общ преглед


Глога е един храст с малки бели цветове и може да има доста ползи за здравето. Преди да започнете да приемате каквито и да е билкови продукти, трябва да говорите с Вашия лекар.

Ползите за  кръвообращението

Този билков продукт помага за разширяване на кръвоносните съдове, което създава повишен приток на кръв. Вашето тяло се възползва от повишеният приток на кръв, което спомага за повишаване на нивата на кислорода в организма. Това може да помогне, ако имате проблеми с кръвообращението /студени крака и ръце/.

Ниско кръвно налягане

Друга потенциална полза от глога за здравето е да намалява  кръвното налягане. Кръвното налягане става пряко засегнато от разширяването на артериите, които могат да причинят този билков продукт.

Намаляване на холестерола

Атеросклерозата е един здравен проблем, в който холестерола се натрупва в кръвоносните съдове и можe да бъде променен от този билков продукт. Глога може да направи сърцето да функционира по-добре, ако имате сърдечна недостатъчност.

Разстроен стомах

Въпреки многото си полезни аспекти, глога може да предизвика сериозни странични ефекти. Например могат да се чувстват болки в стомаха,ако е по-чувствителен.

Главоболие

При някой пациенти може да се усети главоболие. То се усеща в следствие на разширявания на кръвоносните съдове. Разширяване на кръвоносните съдове и лек натиск в и около мозъка, а оттам и болката.

Етикети:   
Обикновеният глог  e ниско храстовидно дърво, характерно за умерените климатични и зони, в каквато попада и Българи...
Какво е хвощ? Това растение може да го откриете  в Европа, Северна Америка, Северна Африка и Северна Азия. Хвоща е...
Ескапел
Деанксит
Ангина-а-а-а-а !
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Най-нови
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ТЕМПАЛГИН  500 mg/20 mg филмирани таблеткиТЕMPAL...
    Терапията с цветни есенции е  създадена  в Англия преди около...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...