Outside Webpage (Iframe)

 

Грейпфрута успешно се прилага в борба с диабета

В грейпфрута се  съдържа антиоксидантът нарингенин, който  му придава горчивия вкус и върши същата работа като две отделни лекарства, предписвани за овладяване на диабет тип 2. Антиоксидантът освен това помага на болните от диабет да поддържат здравословно тегло, което е много важно в лечението на заболяването. Натрупването на излишни килограми излага диабетиците на голям риск от здравословни проблеми. Нарингенинът помага на черния дроб да изгаря мазнините, вместо да ги складира. Ако искате да нямате тези проблеми яжте  половин грейпфрут преди ядене. Изяденият грейпфрут  не позволява да изпитваме глад. Когато изядем един грейпфрут, часове се чувстваме сити. Грейпфрутът е много богат на витамини, но беден на калории.

А как да изберем най-добрия грейпфрут?

  1. Когато избирате грейпфрут първо и основно изискване – колкото по-тежък е един грейпфрут, толкова по-сочен е той!
  2. Избирайте плодовете с гладка фина кора. Цветът й може да варира, но това няма нищо общо със зрелостта на плода.
  3. Хубавият грейпфрут е твърд, но еластичен при натиск. Избирайте плодове, тежки за размера си. Тъй като три четвърти от грейпфрута е вода, тежестта е добър признак за съдържанието на сок.

Грейпфрут и употреба:

  • Най-добре е да се хапва сутрин по един плод на гладно. Благодарение на силно сладкия си, ободрителен и чист вкус грейпфрутът е едно от най-добрите средства за събуждане и освежаване.
  • Сок от грейпфрут се пие след тежък физически или умствен труд и за закуска. Приготвяйте си сами натурален сок от грейпфрут, като изцедите 1 плод.
  • Грейпфрутът е с доказани диетични свойства.
  • Препоръчва се още при куп болести: артрити, трескави състояния, отоци на долните крайници, възпалителни процеси на пикочно-половата система.

 

 

Етикети:   
Искате да отслабнете? Първото, което трябва да направите е да започнете по внимателно да четете етикетите на храните. Т...
Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът запазва всичките си свойства. Много важно свойство на прополиса е, ч...
Картофите са идеално средство за отслабване. Те съдържат много малко мазнини, но затова пък голямо количество от много н...
В грейпфрута се  съдържа антиоксидантът нарингенин, който  му придава горчивия вкус и върши същата работа като...
Бананът източник на фибри
Диетична храна ли са картофите?
Научете нещо за калориите от напитки
Нещо полезно за генно модифицираните продукти
Кадаиф
Най-нови
Има и други храни освен полезната ябълка, които трябва да включим в нашата ежедневна храна...
Начин на приготвяне на мусаката Нарязаният на дребно лук се задушава в част от мазнината....
как да...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...