Outside Webpage (Iframe)

 

Да стопим мазнините с вода

Важна роля на черния дроб е преобразуване на натрупаните  мазнини в енергия. Ако организма е лишен от необходимото количество вода на черния дроб му се налага да поема и част от работата на бъбреците.  Натоварването му намалява  неговата продуктивност. Ако бъбреците работеха нормално, той ще преработи мазнините много по-бързо. След прочитането на тази статия, ако позволите това да се случи, проявявате не само небрежност към черния си дроб, но сами създавате условия за складиране на мазнини, защото намалявате ефикасността  на работата му за преобразуването им в енергия. На мъжа, водещ застоял начин на живот, са необходими средно 12 чаши течности дневно, а на жените - 9, за да осигурят оптимални условия за работа на черния дроб. Хубаво е да знаете, че с храната си набавяме 4 чаши течност дневно, 1 чаша идва от метаболизма, а останалото нужно ни за организма  количество трябва да добавим чрез още течности.  Защо е толкова важно да се пие вода ?

Водата е толкова важна за нашето тяло.

Има повече от един отговор на този въпрос:

1.    Водата помага на организма и подобрява метаболизма да изхвърли натрупаните мазнини.
2.    Бъбреците функционират лошо, ако не пиете достатъчно вода.
3.    Чернодробната функция е от решаващо значение за загуба на тегло. В резултат на това, черният дроб преработва по-малко мазнини, повечето мазнини се съхраняват в организма и загубата на тегло се забавя.
4.    Водата е от решаващо значение тялото да се отърве от токсините. Адекватен прием на вода помага на тялото да се премахнат тези отпадъци.
5.    Водата е естествен диуретик. Много хора задържат течности. Обяснението за това е, че когато не се пие достатъчно вода, организмът възприема заплаха за неговото оцеляване и запазва всяка капка вода, която може. Ако дадете на тялото си нужното количество вода, от която се нуждае, бързо ще освободи всичката складирана вода. Толкова е просто.
6.    Водата е естествен лаксатив. Ако тялото получава достатъчно вода, дебелото черво се хидратира и възстановява правилното функциониране на червата.
7.    За да усетите значителна загуба на тегло и оптимално здраве е от решаващо значение да се пие достатъчно вода всеки ден. Трябва да приемате 1 литър вода за всеки 30 килограма телесно тегло всеки ден. Например, човек с тегло 90 кг трябва да пие 3 литра вода. Водата трябва да се пие при стайна температура. Студената вода ще остане в стомаха, докато достигне температурата на тялото, само тогава ще се предаде на тънките черва за усвояване.


Каква вода трябва да се приема?
За да функционират жизнените процеси в човешкия организъм безспорно е нужна вода. Каква вода обаче да пием - минерална, промишлено бутилирана или директно от чешмата.

Повишено внимание по отношение на водата от крана.
Тя на много места e с твърде високо съдържание на хлор. Хлорът убива всичко живо, включително и полезните бактерии, но е неуловим за съвременните филтриращи системи. Той попада в човешкия организъм не само при директно пиене от чешмата, но и с преварената вода  и преминава в неразтворимо съединение, не по-малко токсично за организма, отлага се и с времето става причина за редица сериозни заболявания.

Бутилираната трапезна и изворна вода се радва на завидно гражданско доверие, все още. Какво обаче има в пластмасовите бутилки, откъде всъщност е налята водата, колко чисти са самите съдове, при какви условия е проведен самия процес на бутилиране - тези и подобни въпроси все по-често набират мощ сред обществото.

Минералната вода не е за ежедневно пиене. Важно е да знаем, че тя е лечебно средство и трябва да се приема само по лекарско предписание, съобразно диагнозата. "Повечето български минерални води са слабо минерализирани и са годни за ежедневна употреба. Изключително важно е да се научим да четем етикетите на водата!

Дестилираната вода все още се води за най-добре пречистената вода. Тя Не съдържаща никакви химически съединения и минерали и се явява най-чистата от всички възможни. Тя може да се употребява като питейна вода или за готвене. Когато дестилираната вода попадне в организма, тя не оставя в него никакви отлагания, включително и соли. Именно тази течност е най-полезна за обезпечаване нормалното функциониране на жизнено важните филтри на нашето тяло – бъбреците. Идеална е за ефективната дейност на белите дробове, стомаха, черния дроб и други органи на тялото. Съществува мит обаче, според който употребата на дестилирана вода в течение на дълги периоди от време може да доведе до загуба на калций в организма, желязо и други органически минерали. 

Етикети:   
С тази програма ще достигнете желаната фигура напълно натурално. Програмата се състои от едно единственно правило, ако г...
За да се щадят бъбреците ни особено при протичащи в момента или прекарани в миналото цистит (това е възпаление на пикочн...
Загадъчна група, представителите на която са не повече от 2-5% от населението на земята. Продукти, способстващи за нама...
За да загубите половин килограм седмично, трябва да изгори 500 калории на ден. Звучи прекалено, нали? Не! Истината е, че...
Лунна диета 2012
Точкова диета
Диета според кръвната група аб
Да стопим мазнините с вода
5 дневна ефективна диета с тиква
Най-нови
Много са методите за сваляне на тегло. В повечето случай това е свързано с мъчителни диети...
Възрастта, структура на тялото, температура на тялото, климатът, хормоните, наследствено...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...