Outside Webpage (Iframe)

 

Диета за отслабване

Подхапвате непрекъснато някакви хрупанки, които са много по-вредни. Тайната е в това – да изберете какво точно да ядете. Много е лесно:

Плодове, зеленчуци и сложни въглехидрати са основни в тази диетата за отслабване

Ориз, макаронени и бобови изделия са основният източник на комплексни въглехидрати в храната ни и заедно с плодовете и зеленчуците трябва да формират основата на нашата диета. Въпреки това, нашата загриженост за линията и погрешното убеждение, че от въглехидрати се пълнее ни кара да намалим тяхното потребление.

Тези храни, характерни за средиземноморската диета, се завръщат в модата като доста полезни. Те са важен източник на витамини, минерали, протеини и растителни влакна, а приема на мазнини е почти нула.

 

Наднорменото тегло

Наднорменото тегло е резултат от енергиен дисбаланс, който се появява, когато приема на калории е прекомерно по отношение на разхода на енергия. Изконсумираната енергия в повече, отколкото е необходимо се складират като мазнини. Първата стъпка е да се намали общия прием на калории на ден.

 

Намаляване на калории чрез премахване на мазнини

Когато става дума за намаляване на теглото, намаляване на общите калории на ден е от съществено значение. В какъв процент се намалява и за колко време, само лекар може да реши. Мазнините трябва да бъде намалена до около 25% от общия прием калории.

Това може да стане със смяна на мазнините със сложни въглехидрати съдържащи се в разстенията.

 

А как точно:

Това не означава, хранене огромни порции на боб, ориз и макаронени изделия, тъй като ние не трябва да превишава дневните калории от тази група. Групата се състои от въглехидрати, зеленчуци, зърнени храни, зеленчуци и плодове. Сумата в грамове на зеленчуци и плодове трябва да бъдат по-високи от тези на бобови и зърнени култури и някои от зеленчуците трябва да се консумират предимно сурови в салати.

 

Не забравяйте, че плодовете и зеленчуците са нашият основен източник на минерали и витамини. Те съдържат много витамини и минерали, оксиданти и вещества, които наистина ще укрепнат имунната Ви система. Всички плодове и зеленчуци съдържат много вода. Приемайте плодовете между храненията. Особено полезни са на закуска. По този начин ще си набавите много полезни хранителни вещества. След закуската може да добавите и чаша зелен чай. Обяда и вечерята нека се състои от голяма салата от най-разнообразни зеленчуци. Приготвяйте зеленчуците варени или задушени с малко вода. Изпийте бульона от варените зеленчуци. Той съдържа витамини и минерали, които са пуснали  зеленчуците. За овкусяване на зеленчуците, използвайте допълнително зехтин.

Бобовите растения, зеленчуците, плодовете и зърнени храни съдържат влакна /фибри/, които оказват значително влияние върху храносмилателната физиология, и метаболизма. Фибрите имат много благоприятен ефект върху липидния метаболизъм с понижение на общия холестерол, LDL холестерол и триглицериди.

 

Ако се придържате до по-горе написаното в скоро време ще има видими резултати.

 

Гответе с по-малко сол, за да се предотврати хипертонията. Приготвяйте зеленчуците варени или задушени с малко вода Изпийте бульона от варените зеленчуци. Той съдържа витамини и минерали, които са пуснали  зеленчуците. За овкусяване на зеленчуците, използвайте допълнително зехтин.

 

Зеленчуците трябва да се ядат най-малко два пъти седмично и без добавяне на колбаси.

 

           

Етикети:   
Пълнолунието е време на отлива, тогава по принцип водата се свива. Поради тези  процеси в  организъма ни се пр...
Тя е създадена преди около 80 години и е изпробвана върху автора, който по това време страда от бъбречно заболяване. Дне...
Диетата е характерна с това, че носи името на своя създател – диетолога Дюкан. Предлаганата диета е богата на п...
Идеално време , ако имате нужда да свалите малко преди новогодишното тържества. Ако успеете да не хапвате нищо, а приема...
Лунна диета 2012
Точкова диета
Диета според кръвната група аб
Да стопим мазнините с вода
5 дневна ефективна диета с тиква
Най-нови
Отново сте на диета? Вероятно някоя приятелка вчера сутринта ви я е споделила на чаша кафе...
Диетата е характерна с това, че не се разрешава консумацията на сол захар и алкохол. С нея...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...