Outside Webpage (Iframe)

 

Ежедневната закуска - здравословна

Когато говорим за здравословен начин на живот трябва да се има предвид, че това е едно съчетаване на редовен 7-8 часов качествен сън за денонощие, здравословно хранене с максимално разнообразие на хранителни продукти, без прехранване, ежедневна закуска, поддържане на нормална телесна маса, пълно въздържане от тютюнопушене и наркотични вещества,избягване злоупотребата с алкохол и медикаменти и оптимална двигателна активност.

Едно от най важните е ежедневната закуска:

 

       Много хора правят грешката да прескочите или да  пропуснете закуската в ежедневната си диета. Това може да се дължи на редица причини: бързате за работа на разстояние, замислени в ежедневни грижи или просто лоши хранителни навици.

      Любопитно:

    Първата за деня храна програмира метаболизма да преработва това, което човек яде през останалата част от деня.

 

      Закуската, състояща се от бекон с яйца, може би е най-здравословният начин за започване на деня. За да бъде пълно щастието, може да закусвате повече въглехидрати, протеини и малко мазнини. Целта е да закусвате разнообразни неща за да приемате и различни хранителни вещества, така че сменяйте закуската си от време на време.

 

Ето и някой идеи за здравословна закуска.

 

  1.Овесени ядки с мляко. Можете да добавите малко канела и мед. Избирайте обезмасленото мляко. Тази закуска е богата на белтъчини, целулоза и полезни мазнини. Вкусна, бърза и лесна и не отнема много време.

 

    2.Омлет. Добавете в него и зеленчуци, които имате подръка и задушете в зехтин. Можете да си позволите и 1-2 препечени филийки пълно зърнест хляб.

 

   3.Пресни горски плодове с  кисело мляко. Това е така популярния напоследък йогурт с различни добавки. Тъй като той обикновено съдържа много захар, която е излишна сутрин, можете да си го подсладите обикновено кисело мляко  с различни плодове.

 

  4.Салата от пресни плодове. Нарежете грейпфрут, ябълки, диня, горски плодове, портокали, круши, банан, грозде и т.н.

 

 

 

 

Етикети:   
Всяка рязка промяна в начина на хранене, особено, ако тя е свързана с намаляване на дневния хранителен прием, под необхо...
След ядене никога не се заседявайте дълго на масата.  Утоляването глад не идва веднага - ставайте от масата, още до...
Рецептата за най-опасното оръжие на света изглежда така: 200 гр. захар, 50 гр. масло, 300 гр. брашно, две яйца, пакетче ...
Защо да изберем  закуската? Субтитри          Елементи, които да ...
Ефективна диета при новолуние
Диета според кръвната група аб
Ежедневната закуска - здравословна
Диета подходяща за кръвна група 0
Бърза диета за отслабване
Най-нови
Делят се  на „бързи” и „бавни”, в зависимост от бързината, с ...
Хората от край време са се стремели към отслабване. В днешно забързано ежедневие обаче сяк...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...