Outside Webpage (Iframe)

 

Как да превърнем тренировката в приятен навик?

Всички ще се съгласите, че е лесно да се започне да се  тренира. По един или друг начин ще си повишите мотивацията и ще направите първата стъпка, но проблемите с редовното упражняване идват малко по-късно. Повечето хора правят много първи стъпки и никак не успяват да продължат напред. Защо? Отговорът е прост: не успяват да направят тренировката навик, който няма да пропускат, както не пропускат сутрешното миене на зъбите .

 

Наистина не е лесно да свикнете редовно да практикувате определена физическа активност, но това не е невъзможна мисия. Важно е да имате желание и воля да започнете, а в самия процес на превръщане на тренировката в навик ще ви помогнат следните съвети:

• Винаги практикувайте в едно и също време

Посрещнете успешно, когато е най-добре за вас да спортувате, т.е. когато имате най-много свободно време и когато се чувствате най-мотивирани - сутрин, следобед или вечер. Определете си конкретна час, например 7 часа сутринта, ако сте ранобудни или 19 часа привечер, ако не сте сутрешен тип и се придържайте към това ваша решение. Ако нямате определено специално време за физически упражнения, ще оставите физическата активност за по-после с извинения като "Сега нямам енергия, ще тренирам по-късно", а това  може лесно да се трансформира в "Днес не мога, ще тренирам утре", така че още веднъж ще излезете от играта.

• 21 дни използвайте аларма за напомняне

Доказано е, че след като се храните с едно и също нещо редовно в продължение на 21 дни, то става част от живота ви и много по-лесно ще ви бъде да си отделите време за него, без да се чувствате че правите това по принуда. За да прекарате по-лесно този период на създаване на навика , използвайте аларма, която ще ви напомня, че трябва да спортувате. Алармата да звъни половин час преди тренировка си, за да имате достатъчно време да се подготвите. След като чуете звуковия сигнал, започнете подготовката веднага.

• Оставете оборудване за тренировки на видно място

Не прибирайте анцуга за тренировки в килера, а го оставете на стол в спалнята. Маратонки за тренировки не ги поставяйте в трудно достъпна кутия, а ги поставете до любимите си обувки, които носите често. Оставете пилатес  топка в хола или ако притежават малки тежести, оставете близо до огледалото, което използвате най-често. Дайте визуално напомняне на мозъка, че не трябва да забравя тренировката. Тези малки бележки ще ви насърчат да поставите тренировката във вашите приоритети и ще ви кажат: "Време е за действие".

• Не правете повече от един ден почивка

Знаете ли, че хората, които практикуват веднъж или два пъти седмично често пропускат тренировки, отколкото хората, които практикуват 3 или повече пъти седмично? Ключът е в последователността. Ако тренирате веднъж в понеделник и веднъж в петък, тогава много трудно ще можете да превърнете упражненията в навик. Много по-лесно ще ви бъде да свикнете да спортувате редовно, ако тренирате през ден (понеделник, сряда, петък) или в най-добрия случай всеки работен ден.

• Започнете с бебешки стъпки

Всички започват да практикуват с огромен ентусиазъм и първите няколко пъти практикуват почти до изтощаване. Но ако в началото упражнявате до изчерпване, рискувате да ви погаси желанието за редовни физически упражнения, защото ще се почувствате че се мъчите. В началото е достатъчно да тренирате по 20 минути дневно. Как ще вървим напред, така увеличавайте интензивността и продължителността на тренировките.

• Изберете дейност, която ви е забавно

Въртенето на неподвижно колело или вдигането на тежести е наистина монотонна. Ако сте човек, който  мрази монотонността, много по-добре ще се чувствате, ако изберете зумба, пилатес или Тае Бо . Важно е с усмивка да започвате тренировка и с удоволствие да го я приключвате. Не се принуждавайте да правите нещо, което ви дразни.

• Упражнявайте се дори и ако сте уморени

Да, тренировката изисква енергия, но и дава енергия. Колкото и да сте били изтощени, преди да започнете с физическата активност, вероятно след края ще се чувствате чудесно и ще бъдете изпълнени с положителна енергия и удоволствие.

• Потърсете партньор на когото тренировката вече му е навик

Имате приятелка, която е упорита и не  пропуска тренировка? Присъединете се. Лесно е, когато имате до вас човек, който вече е преминал  тежкото начало, защото тя ще ви мотивира и съветва да не се отказвате.

• Не  отлагайте тренировката, освен ако не излезе нещо наистина незабавно

И не, поканата за кафе от приятелките не попада в категорията "незабавно". Винаги може да си намери извинение или причина за да забавите тренировката. Оговорете си среща на кафе по-късно. Ще се чувствате като  че ли това е награда за напрегнатата тренировка.

• Информирайте някого за своя напредък

Поне в началото. Независимо дали това ще бъде вашият партньор, съпруга, добра приятелка или пишете на интернет форум , предоставянето на доклади за напредъка ви ще ви мотивира да продължите. Вероятно ще ви бъде неудобно да кажете, че не сте успели да се придържате към направените планове, така че ще полагаме допълнителни усилия, за да успеете.

 

Етикети:   
Във Вашето нежно женско тяло има приблизително 600 мускула. Ако не ги използвате, ще ги загубите. Някой жени със застоял...
Всички ще се съгласите, че е лесно да се започне да се  тренира. По един или друг начин ще си повишите мотивацията ...
Измисляте десетки извинения когато трябва да си вдигнете задника и да размърдате тялото? "Студено е", "Нямам чиста спорт...
Скорост на качване и сваляне на тегло
Ходенето пеша-една от най-евтините и ефективни тренировки
Фитнес и диета
Невероятни упражнения за коремните мускули
Как да превърнем тренировката в приятен навик?
Най-нови
Всички ще се съгласите, че е лесно да се започне да се  тренира. По един или друг нач...
Измисляте десетки извинения когато трябва да си вдигнете задника и да размърдате тялото? "...
как да...
Едно от нещата, които трябва да запомните: Бързото сваляне винаги означава обезводняване...

Notice: Undefined variable: content1 in /home/lifeline/public_html/includes/blocks.php on line 2673