Outside Webpage (Iframe)

 

Комарите - кой тип кожа им харесва?

Съществува ли наистина определен вид епидермис, който привлича тези зловредни насекоми? За съжаление, да. Установено е, че тялото ни произвежда определени химически субстанции, които в последствие се изхвърлят през порите на кожата ни. Комарите предпочитат тези, чиито потни жлези функционират повече. По същите причини са застрашени и хората, които полагат тежък физически труд, както и любителите на спорта. Единственият начин да задържим комарите надалеч е да си вземаме душ възможно най-често, както и да не използваме парфюми с прекалено силен аромат, тъй като хапещите насекоми ги обожават.

Дали някои комари предпочитат някой хора повече от други?

На женските им трябва кръвта, за да снесат яйцата си. Следователно те ​​са хапещите, а дали  предпочитат някой хора повече от другите. Привличат ги различни стимули като температура, визуални форми, летливи вещества от различни видове и по-специално въглероден диоксид (CO2). "Всеки човек е различен, произвежда различна атракция"

Децата изглежда са една от любимите цели на комарите. Мария Тереза ​​, професор по паразитни болести от факултета по ветеринарна медицина,  заяви, че температурата обикновено е по-висока, отколкото при възрастните.

 

Ултразвуковите устройства, за комари са "реални измама"

Има едно разстение цитронела /лимонена трева/, което отблъсква комарите, макар и много слабо. Промишлените инсектициди са вредни за човешкото здраве и околната среда?

 

Дали те могат да жилят многократно?

Женските се пълнят с кръв, и по веднъж снасят яйца и обикновено правят по едно ухапване. Все пак, ако ви прекъсвам си власт, или от нападение или отбранителни движения на хора и животни, трябва отново да ужилване. Някои видове като тигров комар (Aedes albopictus) може да направи няколко поредни ухапвания.

 

Кога те хапят повече?

Времето за търсене на храната им също зависи от вида: някои хапят през деня, например /азиатския тигров комар/, други предпочитат вечерта или здрача, а някои могат да хапапят 24 часа. Но като цяло, залез и здрач са времена на увеличено активиране на женските.

Болката не е основният недостатък при ухапванията от комари. Някои видове могат да предават болести като малария, жълта треска, денга, които убиват хиляди хора по целия свят.

 

Етикети:   
Един от най-известните и важни витамини за организма да останете млади, здрави, силни и красиви. Витамин С е известен ...
Съществува ли наистина определен вид епидермис, който привлича тези зловредни насекоми? За съжаление, да. Установено е, ...
Голяма част от българите взимат допълнително витаминни препарати като хранителни добавки по време на зимния период и с н...
    Терапията с цветни есенции е  създадена  в Англия преди около 80 год. от д-р Едуард Бах &nd...
Фарингит
Деанксит
Ескапел
Талцид
Ципрофлоксацин
Най-нови
Водите ли заседнал начин на живот? А замисляте ли се какво си причинявате? Какво би ви се ...
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА Деанксит 0,5 mg/10 тmg обвити таблетки Флупентиксол/Мел...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...