Начин на приготвяне на макарони на фурна
Макароните се сваряват във водата. Отцеждат се от водата и се изсипват в тава, намазана с част от маслото и поръсена с галета. Поръсват се с разтопеното масло. Захарта се поставя в топлото мляко и се бърка до стопяването й. Яйцата се разбиват с млякото, захарта и есенцията. Макароните се поливат с яйчно-млечната смес. Запичат се при умерена температура. Нарязват се на порции и се поръсват с пудра захар.
Химичен състав на една порция макарони на фурна
Белъчини - 6,6 (в т.ч. жив. - 3,1);
Мазнини - 9,5 (в т.ч. раст. - 0,9);
Въглеидрати -37,4;
кДж - 1121;
ккал - 268.
Необходими продукти за 10 порции макарони на фурна
Продукти за 10 порции | грама |
Макарони | 250 |
Захар | 120 |
Яйца (3 бр. х 40 г нето) | |
Прясно мляко | 503 |
Краве масло | 70 |
Галета | 30 |
Пудра захар | 30 |
Ванилия | 0,2 |
Добил, г: | 1500 |
Тегло на една порция, г | 150 |