Outside Webpage (Iframe)

 

Макарони на фурна

Начин на приготвяне на макарони на фурна

Макароните се сваряват във водата. Отцеждат се от водата и се изсипват в тава, намазана с част от маслото и поръсена с галета. Поръсват се с разтопеното масло. Захарта се поставя в топлото мляко и се бърка до стопяването й. Яйцата се разбиват с млякото, захарта и есенцията. Макаро­ните се поливат с яйчно-млечната смес. Запичат се при умерена температура. Нарязват се на пор­ции и се поръсват с пудра захар.

Химичен състав на една порция макарони на фурна

Белъчини - 6,6 (в т.ч. жив. - 3,1);

Мазнини - 9,5 (в т.ч. раст. - 0,9);

Въглеидрати -37,4;

кДж - 1121;

ккал - 268.

 Необходими продукти за 10 порции макарони на фурна

Продукти за 10 порции грама
Макарони 250
Захар 120
Яйца (3 бр. х 40 г нето)  
Прясно мляко 503
Краве масло 70
Галета 30
Пудра захар 30
Ванилия 0,2
Добил, г: 1500
Тегло на една порция, г 150
Етикети:   
 ИЗДЕЛИЯ ОТ ПАЛАЧИНКОВО ТЕСТО   Палачинковото тесто се приготвя от брашно, прясно мляко и яйца. То има ...
Начин на приготвяне на макарони на фурна Макароните се сваряват във водата. Отцеждат се от водата и се изсипват в тава,...
Начин на приготвяне реване   Разбиват се белтъците с необходимото количество захар. Към избитите белтъци се приба...
Начин на приготвяне на кадаиф   Готовият кадаиф се разстила на еднаква дебелина (равномерно) в тава. Отгоре се за...
Кадаиф
Макарони на фурна
Научете нещо за калориите от напитки
Супа от пилешки дреболии
home.php
Най-нови
Антиоксидантите са вещества, с помощта, на които организмът се освобождава от свободните р...
Начин на приготвяне на макарони на фурна Макароните се сваряват във водата. Отцеждат се о...
как да...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...