Outside Webpage (Iframe)

 

Млякото - съчетание и ползи

Млечните продукти безспорно са вкусна и най-често полезна храна за всеки човек. Безспорно е, че млякото не може да бъде заменено от нито един друг хранителен продукт. То съдържа всички основни хранителни вещества – белтъци, захари, мазнини и витамини. Благодарение на съдържаща се в него бактерия Lactobacillus bulgaricus, киселото мляко укрепва имунната система. Киселото мляко е диетичен продукт, универсална храна и служи както за профилактика, така и за лекуване на множество болести.

Също така е важно храната да не ни доставя дискомфорт – да не предизвиква тежест в стомаха или болка поради лошо храносмилане. Ето защо, здравословния начин на хранене ни учи не само с какво да се храним, но и как и в какви комбинации. Тези продукти се съчетават отлично с храни, богати на скорбяла (картофи моркови, каши).

Киселото мляко е вкусно, ако се комбинира със сладки плодове.

Ягодите бързо насищат, подобряват чревната функция, и в повечето случаи съвсем бързо се разлагат. Те добре се съчетават помежду си, а също така и с мляко и млечни продукти.

Съвет от диетолози:

Не съчетавайте зеленчуци с мляко и плодове. Тази съвместимост на продуктите ще бъде допълнителна тежест върху храносмилателната система.

Нужно е да запомните веднъж завинаги, че млякото е храна, а не напитка.

Ако в стомахът  ви има все още друга храна, млякото не и дава възможност да се смели. Препоръчително е кисело млечните продукти да се употребяват през първата половина от деня и преди сън.

Обезмасленото мляко за пиене

Обезмасленото мляко, предоставя същите хранителни вещества, като цяло, с изключение на мазнини. Това е нещо, което всеки знае и следва да се прилага при деца с наднормено тегло, според педиатри.

Етикети:   
Генетично Модифицираният Организъм (ГМО) –това е организъм, чийто материал е изменен за да му се придадат нови хар...
Всеки човек обича различни храните и напитките, които предпочита, но не всеки е наясно колко калории приема за деня от т...
Наясно ли сте, че най-често срещаните проблеми като например умората възникват най-вече заради натрупването в тялото ни ...
В грейпфрута се  съдържа антиоксидантът нарингенин, който  му придава горчивия вкус и върши същата работа като...
Лечебния клей
Медът - храна на боговете от античността
Кадаиф
Бананът източник на фибри
Макарони на фурна
Най-нови
Начин на приготвяне на мусаката Нарязаният на дребно лук се задушава в част от мазнината....
Начин на приготвяне на суфле от гъби Гъбите се измиват хубаво, нарязват се на дребно и се...
как да...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...