Outside Webpage (Iframe)

 

Нещо любопитно за махмурлука

Млада учителка се явява в час със силен махмурлук. Едва говорейки, пита учениците: - Деца, какъв урок имаме с вас? - Математика, госпожо! - Добре, тогава диктувам задача:

"Две млади, интелигентни жени, изпили по една бутилка водка. Пита се в задачата, за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"

Купон и махмурлук това са двете неща, които са почти неразделни. Всички знаем до какво води препиването. Но дали си обясняваме какво се случва вътре в тялото ни. Алкохолът е истинско лекарство, което повишава уринирането и изхвърлянето на течности от тялото. Пиенето на кафе на сутринта след алкохолен маратон е погрешно. То  може да увеличи обезводняването, защото кафето също е диуретик.

Препоръчвам Ви няколко съвета за справяне с последиците от алкохолния маратон: 

  • Хапнете за закуска някакво леко месо, няколко сурови бадема, или няколко лъжици фъстъчено масло. Това са познати естествени средства, които намалят киселините в стомаха причинени от изпития  алкохол. Тяхното съдържание на магнезий помага по най-бърз начин да се справим с главоболието, а мазнините съдържащи се в тези продукти помагат за по- бързото усвояване на алкохола. Не е препоръчително по време на купон да товарете черния дроб с повече от едно питие на час и се постарайте да не ги смесвате.
  • Пийте колкото можете повече вода - махмурлукът започва с де хидратирането на организма. Забравете всичко газирано то не е за препоръчване.
  • Преди да заспите след купон изпийте две три чаши вода и не приемайте никакви хапчета. Аспиринът дразни черния дроб.
  • Витамин В комплекс спомага  нервната система да се успокои и премахва кръвясалия поглед.
  • Ако обаче сте смесили няколко вида алкохол със сигурност ви трябва витамин А.
  • Една ябълка ще успокои стомаха и ще го снабди с хранителни вещества.
  • Кивито е богато на калий и неговото съдържание на магнезий помага срещу главоболието.
  • Супите също са сред най-полезните за това състояние след разпивка.

 

Двама пият. Ама пият яко. По едно време единия казва: - Още по чашка и да лягаме, че утре ще ставаме рано. - Защо да ставаме, нали е неделя? - Ще ставаме да пием вода.

 

Етикети:   
При това заболяване се нарушава преносът на кислород до тъканите и в резултат на това се появяват симптоми като умора, с...
Млада учителка се явява в час със силен махмурлук. Едва говорейки, пита учениците: - Деца, какъв урок имаме с вас? - Мат...
Неправилно е твърдението, че сезонните депресии настъпват през пролетта и есента. В действителност повечето сезонни нера...
Целта на диетата е да се предотврати запек при хора, които са податливи на хемороиди, както и при запек или твърди изпра...
Ескапел
Деанксит
Ангина-а-а-а-а !
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Най-нови
При това заболяване се нарушава преносът на кислород до тъканите и в резултат на това се п...
На второ място са раковите заболявания по разпространение след сърдечните заболявания, кои...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...