Outside Webpage (Iframe)

 

Полезни съвети

Кажете не на солта

Знаете ли, че солената храна може да накара тялото ви да задържи допълнително до 3л. течност, от което стомаха изглежда подут? Избягвайте задържане на вода, като проверявате етикетите на храните, за да се уверите, че приемате сол в рамките на препоръчителните шест  грама на ден или по-малко. Можете също да опитате да избирате богати на калий храни като банани, ядки, варива и сушени плодове-това помага  регулирането на телесните течности.

Приемайте  пробиотици

Пробиотици - общо взето, това е другото име за добрите бактерии, които живеят в храносмилателната ни система. Помагат да се смила храната и предотвратяват подуването на корема. За да получите най-голяма полза, специалистите препоръчват като по- добър вариант да се приемат пробиотични култури под формата на  добавки,  отколкото в напитки. Намират се в повечето аптеки и здравни магазини.

Подгответе се за ПМС /предменструален синдром/

Дами, можете да откриете, че корема ви се подува около една седмица преди времето  на месечния ви цикъл? Според Националната асоциация за предменструален синдром, бихте могли да намалите характерното за ПМС подуване, чрез увеличаване приема на калций преди началото на менструацията. Стремете се да приемате богати на калций храни всеки ден, като например около 200ml полуобезмаслено мляко, кисело мляко и парче нискомаслено сирене с размер на кибритена кутия.

Изправете се

Внимавайте за прегърбването – от това  коремът ви  може  да изглежда много по-голям, отколкото е в действителност. Пробвайте това упражнение - застанете прави, растворете краката на ширината на раменете, затворете очи и си представете конец, прикрепен към върха на главата ви, който ви дърпа нагоре към небето. Бавно изправете гръбнака, а след това отворете очи. Ходете така изправени, скоро това ще се превърне във втора природа!

Спрете подсладителите

Ние често заместваме употребата на захар с изкуствени подсладители в храни и напитки, мислейки, че е по-здравословно, но огромен процент от нас /около40%/ не могат да ги усвояват правилно и вместо това те седят в червата, причинявайки газове и дискомфорт.

Яжте бавно

Дъвченето на всяка хапка по 10 пъти, означава, че ще преглъщате по- малко въздух и храносмилането ще работи по-добре. Бързото хранене води до прекомерно хранене – необходими са  20 минути на  мозъка, за да ти каже, че си сит и ако се храниш бързо ще си погълнал много храна преди това.

Упражнявайте се

И накрая, според едно ново проучване умерени упражнения като ходене в продължение на 20-30 минути, 4-5 пъти в седмицата, намалява проблеми като  натрупване на газ в храносмилателната система. Също така, опитайте да правите бавно по 10 коремни преси дневно. Легнете по гръб със сгънати колене, краката на пода, на ширината на раменете. С ръце зад главата, бавно повдигнете главата и раменете, колкото можете по-високо. Бройте до пет, преди да се спуснете надолу.

Етикети:   
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Засега са документирани екземпляр...
Когато се смеем, се увеличава съдържанието на адреналин в кръвта. Това е причината човек да се чувства щастлив и защитен...
Всеизвестен факт е, че за мързела няма лек. Това е все едно да излекуваш някого от хубост или от голямо богатство. "Щас...
На места, където горещата вода е в изобилие, въпросът за хладния душ изглежда риторичен. Твърдението за ползата от него ...
Мързел и дълголетие
Преодолей пролетната умора
Без стрес – като костенурки здрави и дълголетни
,,супер луна”
Смехът е здраве!
Най-нови
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Зас...
На 19 март 2011 г. на Луната ще премине от Земята на разстояние 356 577 километра (221567м...
как да...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Зас...