Outside Webpage (Iframe)

 

Пълнени чушки

Начин на приготвяне пълнени чушки

Лукът и морковите, почистени и измити, се нарязват на дребно и се задушават в мазнината. Прибавя се почистеният и измит ориз и леко се запържва. Слагат се част от доматите, нарязани на дребно, и подправките - магданоз (за тиквичките - копър), джоджен, смлян черен пипер и сол. Налива се малко гореща вода. Сместа се вари при тихо кипене, докато набъбне оризът. след което нагряването се прекратява. С тази смес се пълнят подготвените пиперки, очистени от семенната част (доматите и тиквичките издълбани). Напълнените зеленчуци се нареждат в тава, покриват се с останалите червени домати, нарязани на дребно, и вътрешната част на издълбаните домати, притискат се с чиния, заливат се с малко гореща вода и се пекат във фурна при умерева температура или се варят при тихо кипене. Готовото ястие се залива с варена застройка, приготвена от киселото мляко, брашното и яйцата, и след няколко минути нагряването се прекратява.

Химичен състав на една порция пълнени чушки

Белтъчини -7,4 (в т.ч. животински.-2,05);

Мазнини-21,4 (в т.ч. растителни-9,9);

Въглехидрати-42,3;

кДж-1684

ккал-402

 

Необходими продукти за 10 порции пълнени чушки

 

  за 10 порции за 1000 г
Продукти брутно тегло г Нетно тегло, г Готов вид, г брутно тегло г Нетно тегло, г Готов вид, г
Слънчогледово масло 100 100   40 40  
Краве масло 100 100   40 40  
-Маргарин 100 100   40 40  
Пиперки 1500 1125 2500 600 450  
-домати за пълнене 2000 1200   740 480  
-тиквички за пълнене 2350 1527   870 566  
-сухи пиперки 1800 1690   650 620  
Лук 300 252   120 100  
Моркови 130 104   52 42  
Домати 300 282   120 113  
Ориз 400 400   160 160  
Яйца (2 бр.) 100 80   - -  
Брашно 30 30 сос - -  
Кисело мляко 300 291 500 - -  
Магданоз (копър) 50 35   20 14  
Джодхен 50 35   20 14  
Черен пепер 2 2   1 1  
Сол 15 15   6 6  
Добив, г:     3000     1000
Тегло на една порция, г:     300      



Етикети:   
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправките добавят цвят, хрупчавост и я...
Начин на приготвяне пълнени чушки Лукът и морковите, почистени и измити, се нарязват на дребно и се задушават в мазнина...
Начин на приготвяне на мусаката Нарязаният на дребно лук се задушава в част от мазнината. Прибавят се последователно и ...
Кадаиф
Макарони на фурна
Медът - храна на боговете от античността
Супа от пилешки дреболии
Пълнени чушки
Най-нови
Това е антиоксидант, който пречи на натрупването на килограми, подържа метаболизма, баланс...
Начин на приготвяне на пилешка супа от дреболии Подготвените дреболии (без дробчетата) се...
как да...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...