Outside Webpage (Iframe)

 

Разпространение на вируси и бактерии чрез допир на обществени места

Темата за вирусите и тяхното бързо разпространение винаги е била обект на сериозни разисквания. Поради многото  теории в медиите , най-вероятно повечето от хората , започват да обръщат сериозно внимание на предупрежденията. Може би хората , които си мият ръцете или ползват мокри кърпи след посещение на обществени места , да се надяваме  вече не са обект на странни и изучаващи погледи.

Обект на тема ни са личните вещи и тяхното третиране.

При пътуване в обществения транспорт, посещение на кафене  обикновено личните вещи се поставят на най-удобните места – били те чанти, багажи , чадъри и т.н. Необходимо е да се замислим чисти ли са местата на които ги поставяме. Обикновено дамската чанта си оставаме прашна и мръсна седалка в рейса, а пълната чанта с продукти си почива на земята и т.н. Изводът , който можем да си направим е:  Не е досататъчно да си пазим ръцете чисти , а трябава да  обръщаме достатъчно внимание и на личните си вещи . При допир с мръсни предмети и повърхности могат да се предизвикат жестоки алергични реакции по цялото тяло. Дразнителите се наричат алергени. Почти всяко вещество може да предизвика определен тип алергична реакция, но често срещаните алергени са цветният прашец, домащният прах, някои козметични продукти, козината на някои животни (кучета и котки), ухапвания и ужилвания от насекоми, голяма част от често предозирани  лекарства (пеницилин, аспирин, кодеин ) химикали, които влизат в състава на голяма част от  сапуните и праховете за пране. Химическите алергии могат да се предизвикат и от замърсяване на въздуха. Затова е желателно ръцете да се мият редовно или ако това не е възможно да се почистват с мокри кърпи .


Грип в семейството

В зимните месеци са времето, когато има по-голям риск от заразяване с грип. В момента сме в период на големи миграции на населението и ежедневно взаимодействие между хората, които твърдят, че почти всеки член на семейството "хванат" на грипния вирус. Вирусът се разпространява по въздуха или чрез докосване, така че има голяма опасност, че грипът много бързо безпомощни цялото семейство.

Когато член на вашето семейство е хванал грипен вирус, е важно да се предприемат редица действия за намаляване на възможността от заразяване на други членове, които живеят в къщата.

Грипният вирус се разпространява по въздуха или чрез докосване, често микроскопични частици чрез заразен човек кашлица или кихане. Ето защо е важно, човека или хората, които са заразени да не използват, посуда, прибори за хранене и чаши с останалите обитатели на къщата, и със сигурност при никакви обстоятелства да не използват общи четки за зъби и кърпи.

 

Ето някои съвети за това как да действате:

  • Мийте ръцете си често. Повечето вируси могат да се разпространяват чрез директен контакт с обекта, който е докоснал заразения човек.. Препоръчва се също така на най-често почистване на обекти, които са в контакт със заразения човек, като дръжките на вратите, телефона, дръжката на хладилника и така нататък.
  • Избягвайте близък контакт с лицето. Ако сте заразени, избягвайте да целувате и прегръщате децата и други членове на семейството за да се избегне разпространението.
  • Използвайте носни кърпи при кихане и кашляне и веднага ги изхвърляйте след употреба.   
  • Пийте много течности. Водата почиства тялото ви?
  • Съвет: Как да знаете, че получавате достатъчно течност? Обърнете внимание на цвета на урината, ако е ясна и чиста означава, че най-вероятно приемате достатъчно течност, ако е тъмно жълта, трябва да пиете повече течности.
  • Проветрявайте помещенията. Редовният приток на свеж въздух в къщата е много важен, особено през зимните месеци. Също така е препоръчително да се използва овлажнител.
  • Избягвайте пушенето и консумацията на алкохол. Статистиката показва, че пушачите се разболяват по-често от настинка и грип и симптомите им са по-изразени. Дори и пребиваващи в една стая с дим значително влияе върху имунната система. А алкохола дехидратира тялото, когато имате нужда от повече течности.

 

 

 

 

Етикети:   
Остеопороза - ужас! Какво знаем за нея.За съжаление жените са застрашевни и твърде късно разбират за опасността от това...
Въпреки, че изследванията напредват изключително бързо и все повече лекарства се появяват на пазара, най-добре е да спаз...
Това са само част от най-честите заболявания. Те  застрашат нашия живот или  го скъсятват. Повечето хора знаят...
На всички е известно е, че студът отслабва имунната система. Подходящото облекло според сезона  ще ви помогне да се...
Ескапел
Деанксит
Ангина-а-а-а-а !
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Най-нови
Неправилно е твърдението, че сезонните депресии настъпват през пролетта и есента. В действ...
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТАЛистовка • Приложение 2ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАТаviр...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...