Outside Webpage (Iframe)

 

Само ползи от крушата

Една средна по големина круша = половин чашка портокалов сок по съдържание на витамин С. По отношение на калий крушите съдържат по-голямо количество от полезната ябълката. Доказано полезните хранителни вещества в крушите помагат при сърцебиене и мускулен спазъм. Плодът съдържа мед, цинк, пектин, фосфор, магнезий, йод и витамин А. В кората се съдържа витамин С, така че добре е да консумирате крушите необелени. Няма вероятност да получите алергия от круши . Препоръчват се като плод за малки деца и за  захранване на кърмачета. Въпреки че имат репутацията на плод с високо съдържание на захар фибрите в крушите помагат за преработката на глюкозата. Консумацията на достатъчно количество фибри помага за предотвратяването на колебанията в нивата на кръвната захар, които водят до покачване на теглото, а оттам и диабет.

Крушата е плод, който има много ползи за добруването на нашето здраве.

 

Този плод съдържа фибри, които помагат при отслабването, има по-малко калории, а повече витамини, много вода, танини и фолиева киселина и кафеена киселина. Влакнините помагат за контролиране на запека и холестерола, предотвратяват риска от диабет сърдечно-съдови заболявания.

 Препоръчително е да ядете кожата, защото това е мястото, където се натрупват повече фибри.

 

 Приемът се препоръчва за да бъде полезна за:

 

• растежа на костите, тъкани и нервна система при деца

• като диуретик е добра за проблеми със задържането на водата.

• като слабително, което помага за чревни проблеми транзит, запек

• хипертония

• камъни в бъбреците

• простатит и цистит

• бъбречна недостатъчност

• рак на пикочния мехур

• изключва пикочната киселина

• нервната система

• колит

 

За по-добро интегриране на крушка във вашата диета е добре да знаете:

В 100 грама свежи круши се съдържат:

 

Вода – 84 г

Белтъчини – 0.4 г

Въглехидрати – 11.4 г (в т.ч. моно- и дизахариди – 9.8 г, нишесте – 0.5 г)

Мазнини – 0.1 г

Фибри – 2.3 г

Пектин – 0.6 г

 

Витамини и минерали

 

Витамин А (бета-каротин) – 0.01 мг

Витамин В1 (тиамин) – 0.02 мг

Витамин В2 (рибофлавин) – 0.03 мг

Ниацин (витамин В3 или витамин РР) – 0.1 мг

Витамин В5 (пантотенова киселина) – 0.05 мг

Витамин В6 (пиридоксин) – 0.028 мг

Фолиева киселина (витамин В9) – 2 мкг

Витамин С (аскорбинова киселина) – 5 мг

Витамин Е (токоферол) – 0.36 м 

Калий – 119 мг

Калций – 19 мг

Магнезий – 9 мг

Натрий – 14 мг

Фосфор –11 мг

Желязо – 2.3 мг

Манган – 65 мкг

Мед – 120 мкг

Цинк – 190 мкг и др.

 

 

 

 

Етикети:   
Генетично Модифицираният Организъм (ГМО) –това е организъм, чийто материал е изменен за да му се придадат нови хар...
Същетвен елементи на  здравословното хранене са растителните влакни.  Става дума за съвсем обикновени храни, к...
Една средна по големина круша = половин чашка портокалов сок по съдържание на витамин С. По отношение на калий крушите с...
Кафето става все по-популярна напитка по всички части на света. Според повечето преценки до 3 единични чашки еспресо дне...
Кадаиф
Макарони на фурна
Научете нещо за калориите от напитки
Супа от пилешки дреболии
home.php
Най-нови
Млечните продукти безспорно са вкусна и най-често полезна храна за всеки човек. Безспорно ...
Начин на приготвяне на яйца по панагюрски В кипяща подсолена и леко подкиселена вода се п...
как да...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...