Outside Webpage (Iframe)

 

Студът е в помощ на настинката

На всички е известно е, че студът отслабва имунната система. Подходящото облекло според сезона  ще ви помогне да се предпазите от простудата, да не допуснете възникването на студовита алергия и да се справите с настинката. Какво да направите, ако крайниците ви са премръзнали, а носът ви започне да ви тече.

 

При измръзнали ръце

Горещата вана за ръцете ще предизвика почти веднага прилив на кръв. Това може да направите бързо, като поставите дланите си под хладката вода. Температура на водата трябва да бъде - 38-39 градуса с една дума (приятно топла), а след това постепенно увеличете. Подръжте от 5 до 7 минути. Подсушете ръцете и сложете ръкавички.

Преохлаждане на тялото

Това вече е сигнал за събуждането на спящите в организма вируси. Не е нужно дори да сте в контакт с болни хора, за да се разболеете. Вземете за половин час  топла вана (38-39 градуса), в която сте разтворили 2 кг морска сол, за да се спасите от неприятни последствия   След процедурата се отпуснете в леглото.

Измръзнали крака

Много погрешно предупреждение

„Внимавай да не намокриш краката си, за да не се разболееш!". Тази  команда се забива в паметта ни и при охлаждане на крайниците настъпва настинката, придружена с хрема.

Как да постъпим ако това се случи

Разтрийте стъпалата, като ги намажете с камфоров спирт. Другият популярен метод е да потопите краката в леген с гореща вода и соли. Подсушете  ги добре с хавлиена кърпа и обуйте  чорапи по възможност вълнени.

Замръзнат бузи и върхът на носа - не ги усещате "като свои" и са побелили. Сложете длани пред носа  и дишайте в шепите - така ще се постоплите с дъха си. Обвийте главата с шал,  бързо влезте някъде на топло и изпийте чаша липов чай с мед и лимони.

Етикети:   
Остеопороза - ужас! Какво знаем за нея.За съжаление жените са застрашевни и твърде късно разбират за опасността от това...
Въпреки, че изследванията напредват изключително бързо и все повече лекарства се появяват на пазара, най-добре е да спаз...
Това са само част от най-честите заболявания. Те  застрашат нашия живот или  го скъсятват. Повечето хора знаят...
Ябълката е плод на ябълковото дърво от семейство Розоцветни. Това семейство включва повече от 2000 вида тревисти растени...
Ескапел
Деанксит
Ангина-а-а-а-а !
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Най-нови
1.Всяко сладко разваля зъбния емайл? Това не е точно така. Изследвания показват, че черни...
Какво е хвощ? Това растение може да го откриете  в Европа, Северна Америка, Северна ...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...