Начин на приготвяне на пилешка супа от дреболии
Подготвените дреболии (без дробчетата) се заливат със студена вода и се нагряват при умерена температура. След завирането на бульона се прибавят солта, една част от оцета и се отделя пяната. Прибавят се дребно нарязаните и леко запържени в мазнината ароматни зеленчуци.
След омекването на дреболиите се прибавят фидето, дробчетата, обелените и дребно нарязани домати. Готовата супа се застройва с варена застройка. Допълнително се подправя с краве масло, лимонов сок и останалите подправки. При поднасяне на пилешката супа от дреболии се прибавят дребно нарязаният магданоз и смленият черен пипер.
Химичен състав на една порция пилешка супа от дреболии
Белтъчини - 13,5 (в т.ч. животински - 12,1);
Мазнини - 16,3 (в т.ч. растителни - 7,3);
Въглехидрати - 12,3;
кДж - 1075
ккал - 257
Необходими продукти за 10 порции пилешка супа от дреболии
Продукти за 10 порции | Брутно тегло, г | Нетно тегло, г | Готов вид, г |
Субпродукти (дреболии) от пилета | 619 | 600 | 420 |
Слънчогледово масло | 70 | 70 | |
-Маргарвн | 70 | 70 | |
Краве масло | 30 | 30 | |
Лук | 1» | 84 | |
Моркови | 100 | 80 | |
Целина | 80 | 56 | |
Ориз | 80 | 80 | |
-Фиде | 60 | 60 | |
Червени домати | 250 | 235 | |
-Стерилизирани белени домати | 220 | 220 | |
Яйца (1.5 бр.) | 75 | 60 | |
Кисело мляко | 300 | 291 | |
Брашно | 30 | 30 | |
Оцет | 30 | 30 | |
-Лимон (за сок) | 100 | 40 | |
Черен пипер | 1,5 | 1,5 | |
Сол | 15 | 15 | |
Добив, г: | 3000 | ||
Тегло на една порция, г: | 300 |