Outside Webpage (Iframe)

 

Яйца по панагюрски

Начин на приготвяне на яйца по панагюрски

В кипяща подсолена и леко подкиселена вода се пускат яйцата, счупени едно по едно внимателно. Врят няколко минути, докато жълтъкът се забули в белтъка.

Готовите яйца се изваждат с решетъчна лъжи­ца и се поставят в чиния върху нарязаното на порции сирене, предварително накиснато в горе­ща вода (или върху киселото мляко). Заливат се с леко запърженото с червен пипер масло и вед­нага се поднасят.

Химичен състав на една порция по паяйца нагюрски

Белтъчини - 20,1 (в т.ч. жив. - 20,1);

Мазнини - 30,0 (в т.ч. раст. - 0);

Въглехидрати - 7,6;

кДж - 1642

ккал - 392

 Необходими продукти за 10 порции яйца по панагюрски

Продукти за 10 порции Брутно Нетно Готов вид
Яйца (30 бр.) 1500 1200  
Краве масло 150 150  
-маргарин 150 150  
-Слънчогледово масло 150 150  
Кисело мляко 1400 1358  
-Сирене 510 490  
Червен пипер 5 5  
Сол 8 8  
Оцет 20 20  
Добив, г:     1600
Тегло на една порция, г:     160
Етикети:   
Начин на приготвяне на огретен Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнината. Прибавя се добре измитият, почистен о...
Начин на приготвяне на огретен с картофи Картофите се сваряват в леко подсолена вода, обелват се и се настъргват на едр...
Начин на приготвяне на яйца по панагюрски В кипяща подсолена и леко подкиселена вода се пускат яйцата, счупени едно по ...
Начин на приготвяне на суфле от гъби Гъбите се измиват хубаво, нарязват се на дребно и се задушават в половината от мас...
Нар и ползите от него
Макарони на фурна
Кадаиф
Диетична храна ли са картофите?
Реване
Най-нови
Начин на приготвяне на огретен с картофи Картофите се сваряват в леко подсолена вода, обе...
АЛКОХОЛНИ КОКТЕЙЛИКоктейлите се получават чрез смесване на различни видове напитки - ликьо...
как да...
Порции: 4 Детайли: Това е нашата диетична версия на любима рецепта. Чушките и подправкит...
Необходими продукти:300 г сварено пилешко филе3 яйца250 г мариновани гъби200 г моркови1 гл...