Outside Webpage (Iframe)

 

17 причини за редовни физически упражнения

Много често започваме да тренирамe, когато имаме нужда да намалим излишните килограми. Но еластичната линия не е единственият положителен ефект от тренировката. Дори и когато нямате проблеми с килограмите, имате причина за редовни физически упражнения. Точно 17 добри причини!

 

1. Гарантира цялостното благосъстояние

 

Искате повече оптимизъм и добро настроение? Тренировката ще ви накара да се чувствате по-силни, издръжливи и самоуверени. Ще бъдете по-гъвкави, повече ще искате тялото си и ще почувствате, че имате контрол над живота си.

 

2. Подобрява съня

 

Тренировката намалява напрежението в мускулите, като по този начин Вие лесно ще се отпускате, докато спите. Лесно ще заспивате и ще се събуждате свежи сутринта.

 

3. Засяга храносмилателната система

 

Има положителен ефект върху констипацията като стимулира активността на червата и контролира надутостта като стимулира изпотяването.

 

6. Помага на възрастните хора да останат независими дълго време

 

Тренировката подобрява състоянието на мускулите, ставите и имунната система. По този начин, възрастните хора остават независими дълго време и могат да изпълняват ежедневните си задължения без допълнителна помощ, което пък влияе положително на тяхното психическо състояние.

 

7. За поддържане на здравето и младостта

 

Помислете колко пари годишно са нужни за  здраве и продукти за подмладяване. Но редовните физически упражнения са достатъчни, за да забавите процеса на стареене.

 

8. Намалява физическото и психическото напрежение

 

Освен положителния ефект за контрол над физическото и психическото състояние и стреса, тренировката намалява и атаките на паника.

 

9. Намалява болката в гърба

 

Упражненията за разтягане, плуване и  упражненията за мускулите , освен че ще  подобрят движенията Ви  и ще помогнат вашият гръб  да изглежда добре, ще допринесат и да живеете без болки в гърба.

 

10. Подобрява гъвкавостта

 Упражненията за разтягане подобряват вашата гъвкавост, а с редовните аеробни упражнения се издължават мускулите.

 

11. Има положителен ефект върху вашите интелектуални способности

Тренировката влияе положително и на вашата продуктивност, а по този начин Вие лесно ще се справяте с ежедневните си задължения. Ще бъдете по-свежи и по-концентрирани.

 

12. Увеличава устойчивостта на болка

Тренировката увеличава броя на енфорфини в тялото, а те действат като естествен аналгетик. По този начин, тренировката намалява болките по време на менструалния цикъл. Освен това, ако дишате дълбоко по време на тренировката, кръвта получава повече кислород, което пък отпуска матката.

 

13. Регулира кръвната захар

Физическата активност помага при балансиране на кръвната захар, което е особено важно за диабетици и потенциални диабетици.

 

14. Подобрява здравето на кожата

Увеличеният приток  на кислород в тялото и подобряването на циркулацията на кръвта подобряват външния вид и здравето на вашата кожа. Кожата е по-еластична, а Вие лесно ще се справите с проблеми като акнето.

 

15. Увеличава здравината на костите

Тренировката увеличава циркулацията на хранителните съставки за костите, което пък намалява възможността за счупвания и остеопороза.

 

16. Контролира холестерола

Тренировката повишава нивото на "добрия" холестерол за сметка на "лошия" холестерол и също така намалява нивото на триглицеридите.

 

17. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

При хората, които не тринират риска да заболеят от сърдечно-съдови заболявания е два пъти по-голям, отколкото при тези, които редовно спортуват.Физичката активност помага при лечение на заболяванията както и намалява риска от тяхното появяване.

 

Сега имате 17 причини за редовни физически упражнения.  Защо да не започнете още от днес?

Етикети:   
Нашите съвети: Добрият сън не е постижение, свързано с мистични способности. Достатъчно е да спазваме някои простички пр...
Много често започваме да тренирамe, когато имаме нужда да намалим излишните килограми. Но еластичната линия не е единств...
Мързел и дълголетие
Преодолей пролетната умора
Без стрес – като костенурки здрави и дълголетни
,,супер луна”
Смехът е здраве!
Най-нови
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
Кажете не на солта Знаете ли, че солената храна може да накара тялото ви да задържи допъл...
как да...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Зас...