Наясно ли сте, че най-често срещаните проблеми като например умората възникват най-вече заради натрупването в тялото ни на токсини, дължащо се на различни причини, но преди всичко на всекидневните добавки в хранителните продукти на химическата промишленост. Освен умората, и главоболието, мускулната слабост, неврозите, разстройството също са вледствие на същата причина. Непосредствено с изследванията за това какви са последиците за човешкия организъм в резултат на промишлената революция се правят и много изследвания за ползата (и вредата) от отделните храни. Ще ви запознаем със списък от четири храни, които са несъмнено полезни:
1. Броколи. Федералната служба на САЩ по храните препоръча седмично да се употребяват не по-малко от 3 порции зелени зеленчуци: броколи, спанак и др. Броколито колкото по-младо е то, толкова повече витамини се съдържат в него. Препоръчва се зеленчуците да се консумират по възможност цели и по-малко да се подлагат на термична обработка – така се запазват техните качества, включително действието на съдържащите се в тях фибри.
2. Зелен чай. ниското ниво на раковите заболявания сред китайците се дължи именно на навика да се пие точно зеления чай. Пресно набран запазва голямата част от антиоксидантните си свойства, но това е трудно
3. Зелен лимон. Той съдържа много повече антиоксиданти (от “обикновения” жълт лимон), предимно витамин С. Почти 40 години, след като откривателят на витамин С Линус Паулинг обяви, че той притежава антиракови свойства и наистина забавя развитието на раковите образования.
4. Чесън. Той не случайно е поставен също при зелените зеленчуци – най-полезен е докато е пресен и блокира формирането на канцерогени в черния дроб. Освен това вече са направени доказателства и за неговото противогъбично и антибиотично действие.