Outside Webpage (Iframe)

 

5 етапа, през които минават дългите любовни връзки

Всяка връзка е уникална и история за себе си, но повечето дългосрочни и здрави връзки преминават през подобни промени. Връзката е динамичен процес на влюбване, настройка, съзряване и растеж на двамата партньори, който преминават през няколко етапа. Дали ще изминете всички етапи  зависи само и единствено от вас.Искате ли да знаете кой етап е вашата връзка? Ето характеристиките, по които ще познаете:


1. Заслепеност, романтика и силна физическа привлекателност

Чувствате, че сте на седмото небе, виждате света чрез розови очила и не можете да намерите нито една мания при партньора си. Първият етап от връзката започва със силна физическа привлекателност и неконтролирана желание да бъдете с любимия или да чуете гласа му.

Това е холивудска версия на любовта, когато хормоните ви лудуват, пеперуди летят в корема, а вие игнорирате недостатъците при партньора, поставяйки на пиедестал. "Любовта е сляпа" е идеалено описание на романтичната фаза.


2. Справяне с реалността

Бавно очите започват да се отварят, хормоните ви се стабилизират. Все по-добре се запознавате с партньора, осъзнавате своите желания, интереси и съображения и изведнъж разбирате, че нещата не са толкова розови. Разликите между вас стават очевидни.

Във втората фаза преговорите стават по-сериозни, любовния екстаз изчезва. Поведението е свободно и спокойно. Но се налагат разногласия, които карат да слезете на земята и да започнете да гледате по-трезвено на връзката.


3. Борба за надмощие

Настъпва инстинктивна борба за позиция и често се появява разочарование. Списъкът с лоши навици на партньора става все по-дълъг, а желанието да игнорирате или толерирате все по-малкък.

И двамата се борите за независимост и поради това може да си мислите, че партньорът става посебичен. Всеки от вас ще се опита да наложи свои правила на поведение и ще се опита да моделира другия в идеалният партньор за себе си.

На този етап възниква конфликт на два различни свята, които трябва да се слеят в един общ. На много партньори в този период им минават мисли за прекъсване на връзката. Добрата новина е, че всичките малки битки определят правилата на връзката, които са приемливи и за двамата.


4. Компромиси, настройка и стабилност

Не виждате партньора като враг, с когото трябва да се състезавате, а като важна личност, с която трябва да си сътрудничите, за да поддържате щастлив любовен живот. Знаете всичките му недостатъци, но сте убедени, че можете да живеете с тях. Можете да предвиждате поведението му и по-лесно можете да стигнете до компромиси, който намаляват кавгите.

Отрицателната страна е, че връзката може да ви стане монотонна рутина и - вечерно излизане във вторник, петък и събота, разходка в неделя, излизане на кафе в понеделник и то винаги в същото кафене ... Заедно с монотонността, идва и скуката, така че на този етап се увеличава риска от изневяра.


5. Напълно обвързване

Преживяхте бурите, имате виждане на партньора в най-лошото  издание, но въпреки всичко, вие копнеете за прегръдка и неговите думи за утеха. Убедени сте, че между вас има любов и взаимно уважение и вече не се колебайте дали тя е истинска.

За разлика от идеалистичната, холивудска любов от първата фаза, любовта на този етап е зряла и реалистична, изградена на основа на искреност и разбиране. Знаете, че не може всеки ден да бъде вълнуващ и еуфоричен и да се чувствате комфортно, дори в дни, когато  цари тишина около вас двама.

Следваща стъпка? Свързване  на любовта с брак и създаване на семейство.

Някои връзки пропускат няколко етапа, някои връзки се връщат назад в определени етапи и по няколко пъти, но всички се стремят да стигнат до финалната фаза, която е предпоставка за изграждане на стабилен брак.

Етикети:   
Те са крехки, сантиментални и по-малко се интересуват от секса, отколкото мъжете. Ние повдигаме завесата за женската сек...
  Всеки мъж вътре  в себе си и притежава специфичен микс от действия и навици. Една група от мъжките действия...
Всяка връзка е уникална и история за себе си, но повечето дългосрочни и здрави връзки преминават през подобни промени. В...
15 вида целувки и техните значения
Ядки за сексуална мощ
10 начина, по които facebook може да унищожи връзката ви
Любопитно за секса
5 етапа, през които минават дългите любовни връзки
Най-нови
Снимки, коментари, лайкови, тагване, стотици виртуални приятели ... сигурно това е част от...
Въпреки, че няма да ви признаят, мъжете обичат комплиментите колкото и жените. Сигурно сте...
как да...
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ...     Прозяване по време на секс е смъртоносен, а кихането п...
Те са крехки, сантиментални и по-малко се интересуват от секса, отколкото мъжете. Ние повд...