Outside Webpage (Iframe)

 

Да се справим със зимната депресия

Неправилно е твърдението, че сезонните депресии настъпват през пролетта и есента. В действителност повечето сезонни неразположения се проявяват през зимата и са причинени от някои ,,най-банални” природни явления като: недостиг на светлина, усещане за постоянен студ и например недостиг на въздух.

За да избегнете душевния дискомфорт през зимата спазвайте следните съвети:

1. Стремете се към светлината. Разхождай те се повече и то по възможност на слънце.

2. Борете се с резките температури. Единият начин е чрез закаляване, а другият е веднага след влизане в топло помещение да сваляте горните дрехи.

3. Яжте вкусни храни, който ще повишат настроението Ви.

4. Не забравяй те и ВИТАМИНИТЕ!

5. Не се поддавай те на зимната самота. Приятната компания е най- подходяща за борба с депресията.

 Дълбокото дишане

Това е още един начин за борба с депресия, тъй като тя отпуска нервите и противодейства на стреса. Поради това се препоръчва на пациенти с депресия, да практикуват йога или медитация.


Масаж

Масажът може да бъде толкова ефективен при лечение на депресия като психотерапията. По време на масажа, нивата на стрес-хормона кортизол намалява, докато нивата на серотонин (който се бори с депресията) се увеличава.


Кофеин

Според едно скорошно проучване се установи, че жените, които пият повече от четири чаши кафе на ден са били с 20% по-нисък риск от депресия, отколкото жените, които пият по-малко кафе. Това изследване не включва мъжете.

 

     Ако не успеете да се справите по този начин се обърнете за съвет и консултация при личния си лекар.

При стартиране на нов антидепресант, имайте предвид, че тялото ви се нуждае от малко време да се адаптира. Говорете с вашия лекар за това как се чувствате по време на новото Ви лечение. Той ще ви помогне да знаете какво да очаквате от конкретния антидепресан. Задължително се свържете с вашия лекар веднага, ако имате влошаване на депресията, мисли за самоубийство, или внезапни и тежки промени в настроението и поведението, особено при  промяна на дозата. Не можете да спрете приема на вашия антидепресант, без първо да обсъдите това с вашия лекар.

    Много от лекарите признават, че на практика пациентите им са излекувани, но се страхуват да спрат лекарствата. Билките са един добър начин да се спрат медикаментите и да се премине към по-лека и безвредна форма на лечение.

 

Любопитно:

Депресията - луксозно заболяване в бедните страни


       Ново изследване на Световната здравна организация (СЗО) в 18 страни извади на показ факта, че хората, които живеят в богати страни, са по-предразположени към депресия, а тази болест се оказва като лукс за по-бедните.

      Бяха анкетирани и лица от страни със средни или ниски доходи от Бразилия, Колумбия, Индия, Китай, Мексико и Украйна. Резултатите показват, че хората от по-богатите страни са по-предразположени към депресия спрямо онези, идващи от държави със средни или ниски доходи.Етикети:   
Как можем да се заразим? Инфекцията идва отвън или отвътре. Когато болен човек киха и кашля, болестотворните микроорган...
През лятото хиляди хора доброволно са изложени на слънце, за да тонизират кожата и придобият загар. Но слънцето е много ...
Целта на диетата е да се предотврати запек при хора, които са податливи на хемороиди, както и при запек или твърди изпра...
Терминът "фарингит" /болки в гърлото/ в медицината означава възпаление на  лигавицата на фаринкса . Основният симпт...
Деанксит
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Изгаряне и видове кожа
Ескапел
Най-нови
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА  Тонзилотрен Таблетки  ИЗПЬЛНИТЕЛНААГЕНЦИЯПОЛЕКАРСТВАТА...
ЛИСТОВКА VITAMIN А Витамин А СЪСТАВ: Една капсула съдържа активна съставка:• ...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...