Outside Webpage (Iframe)

 

Какви са взаимодействията на витамин с с аспирина

Определен брой лекарства доказано понижават нивата на витамин С и в случай,  че се употребяват, е необходимо дозите на витамин С да се увеличат. Противозачатъчните таблетки , съдържащи естроген, доказано понижават нивата на витамин С в плазмата на белите кръвни клетки.

Взаимодействие с аспирина

Аспиринът също може да доведе до ниски нива на витамин С, ако се приема често. Например 2 таблетки аспирин, взети през 6 часа в продължение на седмица, доказано намаляват нивата на витамин С в белите кръвни клетки с около 50 %, главно чрез увеличаване на екскрецията му чрез урината. Но витамин С в случая следва да се приема отделно от аспирина, тъй като комбинацията им е дразнеща за лигависите.


Какво е това?
Витамин С е един витамин. Някои животни могат да произвеждат своя собствен витамин С, но хората трябва да получат този витамин от храната и други източници. Пресни плодове, особено цитрусовите плодове, и зеленчуците са добър източник на витамин С.

От къде да го набавим?
Повечето експерти препоръчват получаване на витамин C от диета, богата на плодове и зеленчуци, а не като хранителни добавки. Прясно изцеден портокалов сок концентрат е по-добрия избор от портокалов сок, който се продава готов за пиене. Свежият сок съдържа повече витамин C. Ако предпочитате сок, който се продава готов за пиене, може да си го купите 3 или 4 седмици преди датата на изтичане, но веднъж отворен трябва да се пие в рамките на една седмица.

За какво се използва?
Преди години, витамин С се е използвал за профилактика и лечение на скорбут. Скорбутът сега е сравнително рядко явление. Преди години беше често срещано сред моряците. Когато пътуването е продължило по-дълго от доставка на плодове и зеленчуци, моряците започнаха да страдат от недостиг на витамин C, което води до скорбут.

В днешни дни витамин C се използва за предотвратяване и лечение на обикновена настинка. Някои хора го използват за инфекции на венците, акне, други кожни инфекции, бронхит, за стомашни язви, причинени от бактерия, наречена Helicobacter Pylori.Тя се използва и за инфекции на пикочния мехур и на простатата.

Някои хора използват витамин C за лечение на депресия, невъзможност да се мисли, деменция, болестта на Алцхаймер, умствени и физически стрес, умора и разстройство.

Той се използва и за увеличаване на усвояването на желязото от храната и да коригира дисбаланса на протеини.

Смята се, че витамин С може да помогне на сърцето и кръвоносните съдове. Той се използва за втвърдяване на артериите, за да се предотврати съсиреци във вените и артериите, сърдечни пристъпи, инсулт, високо кръвно налягане и висок холестерол.


Етикети:   
Определен брой лекарства доказано понижават нивата на витамин С и в случай,  че се употребяват, е необходимо дозите...
Често задавани въпроси За какво се използва Prospan ®? Prospan ® се използва за симптоматично лечение на хрони...
Листовка за пациента VALIDOL ВАЛИДОЛ 0.06 g сублингвални таблетки ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТАЛистовка - Прилож...
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕ ВИТАМИН С СОФАРМА100 mg/ml! инжекционен разствор VITAMIN С SОРНАRМА аскорбинова кис...
Ескапел
Деанксит
Ангина-а-а-а-а !
Фарингит
Да се справим със зимната депресия
Най-нови
При това заболяване се нарушава преносът на кислород до тъканите и в резултат на това се п...
Неправилно е твърдението, че сезонните депресии настъпват през пролетта и есента. В действ...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...