Outside Webpage (Iframe)

 

Остро зрение

Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчуци, които съдържат бета каротин. Важно нещо са и плодовете и зеленчуците с голямо съдържание на витамин С. Не забравяй те и морските дарове и пшеничния зародиш от които може да набавим цинк. От крехките меса ще прибавим необходимия витамин В. Яжте повече зехтин и зърнено масло за витамин E.

Няколко съвета:

  • Мийте очите сутрин със студена вода.
  • Не четете на слаба светлина
  • Спете най- малко 7 часа в денонощие
  • Махай те грима преди лягане
  • Не четете повече от 2 часа
  • Не търкай те очите
  • Използвай те по-малко кремове
  • Пийте 6-8 чаши вода на ден   

Човешкото око е без съмнение един от органите, създадени от Бог, чиято точност и сложност прави чудо в интелигентността на Всемогъщия.

Казва се, че очите са прозорец към душата, но без съмнение те са тялото.

Представете си, че днес само най-бързите мрежи в света могат да постигнат много висока скорост за предаване на информация, както е окото към мозъка. Бог е наистина първият инженер.

Според експерти, всички очните мускули са в постоянно движение да изпълняват едновременно три функции, необходими за зрението, визуален преглед, откриване и закриване на зеницата, промяната на кривината на лещата.

Окото чрез ириса може да разкрие състоянието на интоксикация на организма, степента на влошаване на състоянието на тялото и емоционалните състояния на съзнанието.


Заболявания

Сред основните заболявания на окото са: загуба на острота на зрението, катаракта, нощна слепота, конюнктивит, макулна дегенерация на ретината, глаукома, дегенерация на ретината, и така нататък.

Конюктивит

Конюнктивит може да се дължи на много причини, включително инфекция от различни микроби или дразнене от дим. Недостиг на витамини А и Б предразполага към сухота на конюнктивата и го изостря.

Катаракта

Голям прием на витамин А, С и Е антиоксидантно действие, като зеленчуци, плодове и семена може да  предотврати образуването на катаракта в напреднала възраст.

Глаукома

Този проблем се дължи на увеличение на течност налягане във вътрешността на зрителния нерв с големи промени в зрението.

Загуба на зрителната острота

Недостигът на антиоксиданти се дължи на диета с ниско съдържание на плодове, зеленчуци, ядки, маслодайни семена и може да допринесе за загуба на зрителната острота.

Дегенерация на ретината

Това е най-важна причина за слепота след 65-годишна възраст. Продължителното излагане на ярка светлина, свободните радикали, произведени от собственото ни тяло, цигарен дим, наред с другото, в полза на хората с увредено зрение.

Кокоша слепота

Е забавяне или невъзможност да се адаптира към тъмното. Той е един от първите симптоми на липса на витамин А.

 

Мощните храни

Съществуват в природата, завещани от Бог, много храни със специални свойства за лечение на различни заболявания. Въпреки това, три от тях, носят огромна полза за окото.


   Кой е видял заек с очила?

   Огромната полза от моркови, любима храна на тези животни е тайната. Вещества   в състава на моркова:

Най-вече каротеноиди бета-каротин, който тялото ни превръща във витамин А. Каротеноидите са от съществено значение за правилното функциониране на ретината, особено за нощно виждане или слаба светлина. Той също така благоприятства състоянието на кожата и лигавиците. Морковът е много полезен при заболявания на ретината на очите като цяло. Нарушения на кожата и излишната киселинност гастрит, колит и както и превенцията на рака.

Най-добре е да се консумират сурови в салати, цели или нарязани и подправени с лимон.

  Спанак

Със сигурност Попай, известният моряк, който забавлява деца и възрастни с неговите приключения, както и добри и мощни мускули, също има и отлично зрение. Това е така, благодарение на спанака.

Спанакът е може би един от най-полезните зеленчуци, много богат на лутеин и зеаксантин, каротеноиди, които пречат за загубата на зрителната острота  в резултат на дегенерация на макула. Възрастните хора страдат много от това заболяване.

Много диетолози смятат, че спанакът наистина е цар на зеленчуци. Защитният ефект на спанака върху ретината е дори по-висока от тази на морковите. Учените смятат, че това е възможно благодарение на огромното богатство, което има в това растение на лутеин и зеаксантин. Тези вещества са растителни пигменти и упражняват мощен антиоксидант, който предпазва чувствителните клетки на ретината.

  Праскови

Употребата на праскови запазва погледa в добро състояние и дава блясък на очите и пълна прозрачност. Това е така, поради размера на провитамин А в този плод.

Ние препоръчваме прасковата или кайсията в случаите на конюнктивата сухота, сърбеж или хронично възпаление на конюнктивата, загуба на острота на зрението поради атрофия на ретината и нощна слепота.

 

 

Етикети:   
Солта e необходима за протичане на някои важни процеси в организма. Тя е необходима(доставка на натрий за организма), но...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчуци, които съдържат бета кароти...
Кърлежите пренасят вируси и бактерии, които причиняват инфекциозни заболявания. Жизненият цикъл на кърлежите е сложен. С...
На всички е известно е, че студът отслабва имунната система. Подходящото облекло според сезона  ще ви помогне да се...
Фарингит
Деанксит
Ескапел
Талцид
Ципрофлоксацин
Най-нови
Кърлежите пренасят вируси и бактерии, които причиняват инфекциозни заболявания. Жизненият ...
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ изопринозин 500mg таблетки Прочетете внимателно цяла...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...