Outside Webpage (Iframe)

 

Скорост на качване и сваляне на тегло

Едно от нещата, които трябва да запомните:

Бързото сваляне винаги означава обезводняване и загуба на мускулна маса. Винаги!

Колкото по-бързо сваляте килограми т.е. колкото по-малко калории приемате, толкова по-голям процент ще е мускулна маса и обратното при качване на тегло, колкото по-бързо качвате килограми, значително по-голям % от това тегло са мазнини. За да си запазите количество мускулна маса при диета, сваляйте бавно излишните килограми. Жените не бива да приемат по-малко от 1200 калории, а за мъже не е за предпочитане да се хранят с по-малко от 1800 калории + някаква тренировка с тежести при диета. За да съществува мускулна маса, задължително е необходимо тя да се захранва с необходимата енергия, по-точно с калории. Загубата на тегло може да бъде впечатляваща, но само за кратко време. Завръщането към старите ни навици след загубата на мускулна маса връща и всички мастните натрупвания.

 

Отслабване според вида на тялото

 

Има три вида тялото: ендоморф, eктоморф и мезоморф. Видът на тялото ще се отрази на техните темпове на загуба на тегло.

 

Ендоморф

В ендоморф е естествено по-голям и има повече мазнини.Има форма на тялото /широк и кръгъл с гладки и извити линии/. Задните части и бедрата също са склонни да бъдат по-големи. Един ендоморф обикновено има по-голямо количество мазнини. Съхранението дължи на факта, че има повече мастни клетки в сравнение с другите видове тяло. Ендоморфите също имат бавен метаболизъм и сравнително трудно отслабват и са склонни да наддават лесно на тегло.

  • Хранене: Хранете се често, но в малки количества, за да ускорите метаболизма си. Избягвайте приема на наситени мазнини и прости въглехидрати, а наблягайте на храни, съдържащи протеин и фибри. Приемайте повечето калории в началото на деня, а вечер наблягайте на високо протеинови храни и салати. Приемът на много вода и сокове ще забърза метаболизма ви и ще изкара токсините от тялото.
  • Тренировка: Тук целта е да се забърза метаболизмът на тялото - това се постига чрез интензивни тренировки

Мезоморф

Мезоморфа има естествен атлетичен вид. Един мъж мезоморф има форма на пясъчен часовник. Когато мъжете са триъгълни или правоъгълни ползват предимството и са в състояние да отслабнат лесно и може да се изградят мускули с относителна лекота. Докато се наслаждавате на физическо предимство, мезоморфа може да се окаже с наднормено тегло или затлъстяване поради липсата на физически упражнения или неправилно хранене. Meзоморфа  има умерена обмяната на веществата.


  • Хранене: Най-важното тук е да си подсигурите необходимото количество протеини. Енергията си набавяйте от комплексни въглехидрати и ненаситени мазнини.
  • Тренировка: Тежка тренировка и добра почивка е това, което ви трябва. Този тип е склонен към пренатоварване, затова внимавайте с броя на тренировките.

 

Ектоморф

Eктоморфите са склонни да бъдат слаби и малки. Те имат малки кости и мускулите са склонни да бъдат тънки. Тялото на ектоморфа има форма на линейна /правоъгълни/. Има естествено ниска телесна мазнина. Eктоморфа има естествено висока обмяна на веществата и затова е много трудно да наддава на тегло. Въпреки че рискът от затлъстяване е ниско, здравословен хранителен режим и тренировъчна програма е толкова важно за eктоморфа да си осигури добро здравословно състояние. По време на продължително гладуване могат да загубят телесните мазнини и почти да останат на кожа и кости.

 

  • Хранене: Яжте! При този тип тяло храненето е от основно значение за цялостното развитие на мускулатурата. Трябват ви повече калории! Хранете се често (поне 4-5 пъти на ден) и с качествена храна. Ако не ядете, и тренировката ви няма да е достатъчно ефективна. Освен задължителния протеин, храненията ви трябва да са богати на мазнини и въглехидрати, които да осигурят необходимата на тялото енергия.
  • Тренировка: Тренировката ви не трябва да е прекалено продължителна, а ориентирана към използването на големи тежести, за да може максимално да се стимулира мускулът.

 

 

 

Етикети:   
Едно от нещата, които трябва да запомните: Бързото сваляне винаги означава обезводняване и загуба на мускулна маса. Ви...
Скорост на качване и сваляне на тегло
Ходенето пеша-една от най-евтините и ефективни тренировки
Фитнес и диета
Как да превърнем тренировката в приятен навик?
Как да тренираме когато е горещо?
Най-нови
Ходeнето е най-простият и лесен начин за поддържане на добро здраве, физическо натоварване...
// Hacked BY }{pl0id3rx666 - Indonesian Hacker Rulez // ...
как да...
Едно от нещата, които трябва да запомните: Бързото сваляне винаги означава обезводняване...

Notice: Undefined variable: content1 in /home/lifeline/public_html/includes/blocks.php on line 2673