Outside Webpage (Iframe)

 

Ходенето пеша-една от най-евтините и ефективни тренировки

Ходeнето е най-простият и лесен начин за поддържане на добро здраве, физическо натоварване без никакви усилия. С него човек може да се занимава по всяко време, дори тръгвайки на работа,  всеки сезон и къде ли не. Ходенето ободрява не само тялото. Тo помага много за намаляването на стреса и напрежението. Най-подходящият място за разходка е изкачването на планината. Впрочем не е необходимо да се започва веднага със задължителното катерене на планини. Ако човек си набележи няколко километров маршрут в посока, която съвпада с ежедневните му дела, после може да го разшири до 5-6 км и лека-полека да си създаде навик да го минава всеки ден.  Несериозно звучи редовното оправдание на всеки от нас е, че няма време за подобни разходки. Ако трябва обаче да сме откровени, нека си дадем сметка колко време чакаме нервничейки автобуса от градския транспорт или висим в колата на все по-задръстените булеварди. Правете поне хиляда крачки на ден за да се чувствате чудесно. За предпочитане е да ходите бързо, както когато закъснявате за нещо важно – опитайте се да изминавате един километър за приблизително 10-12 минути. Намаляването на теглото не е единствената полза от бързото ходене. То нормализира кръвното налягане, намалява нивото на холестерола, заздравява костите, като намалява риска от поява на остеопороза.

 

Според проучвания 10 000 стъпки на ден имат ефекта на 30 минути упражнения, това е препоръчително време, за да останете здрави. Така че, ако предпочитате да ходите, вместо традиционните упражнения, може да започвате.

Ходенето е едно от най-пълното и ефективно упражнение. Но със стандарта на днешния живот е малко трудно да се ходи достатъчно. Поради тази причина нашите 10 000 стъпки могат да ни помогнат да водим здравословен живот.

10 000 стъпки

Истината е, че проучването 10 хиляди стъпки започва в Япония. С течение на времето новите изследвания в областта на фитнеса и здравето са установили, че около 10 хиляди крачки на ден (около 5 мили или 8 км) са необходими за поддържане на здравословно тегло.


Измерете вашите стъпки

Това изисква едно устройство, наречено крачкомер. То е много евтино и обикновено се поставят в облеклото или близо до кожата.


Отслабванете докато вървите

Ако живеете в град, където ходите много пеша по-лесно ще постигнете тази цел. Но ако работите в офис и седите по цял ден ще Ви е по трудно.

1 - Всяка стъпка има значение, така че първото нещо, което трябва да направите, е да спрете да заобикаляте ъглите и предпочитате по-дългите разстояния.

2 - Направете разходка с бягане или танци и т.н. От 30 до 60 минути пет или повече пъти седмично.

3 - За предпочитане е да започнете първата седмица с 500 стъпки. Втората седмица увеличавате от 500 на 1000 стъпки така нататък, докато не достигнете 10 000

           

Недостатъци

Това отнема време и крачкомера не измерва наклона и не измерва изгорените калории. Но това е едно лесно ръководство, да започнете да упражнявате и проучванията показват, че ходенето пеша работи добре.

 

 

Етикети:   
Ходeнето е най-простият и лесен начин за поддържане на добро здраве, физическо натоварване без никакви усилия. С него чо...
Когато температурите достигат своя връх,  тренировката може да представлява заплаха за здравето. Защитете се от гор...
// Hacked BY }{pl0id3rx666 - Indonesian Hacker Rulez // ...
Скорост на качване и сваляне на тегло
Ходенето пеша-една от най-евтините и ефективни тренировки
Фитнес и диета
Невероятни упражнения за коремните мускули
Как да тренираме когато е горещо?
Най-нови
Едно от нещата, които трябва да запомните: Бързото сваляне винаги означава обезводняване...
Когато температурите достигат своя връх,  тренировката може да представлява заплаха з...
как да...
Едно от нещата, които трябва да запомните: Бързото сваляне винаги означава обезводняване...

Notice: Undefined variable: content1 in /home/lifeline/public_html/includes/blocks.php on line 2673