Outside Webpage (Iframe)

 

Без целулит

Целулитът без съмнение е един изключително сериозен проблем, касаещ почти всички жени. Това явление изключително пречи  на самочувствието на дамата. При едно от последните изследвания било доказано, че целулит се среща при 78,6% от жените в нашата страна. Независимо дали е по бедрата, корема или ръцете не изглежда добре и определено не искате да го забелязват всички. Две-три серии  тренировки на седмица, плюс здравословна диета ще ви отърват от целулита.

Разкодирай целулита

От ранно юношеството, жените се тормозят от този целулит, и се опитват по всякакъв начин да се отърват от него завинаги... Целулитът е известен също и под името "портокалова кора". И не отговаря на съвременните стандарти за красота.

Но не е болест.

Това е физиологично състояние, което засяга главно жените. Вероятно е свързано с хормоните и  блокиране най-вече на кожната тъкан от вода, мазнини и токсини. Мастните клетки, се натрупват под кожата, разширяват се и повишават тяхната дебелина и така изглежда неравномерен външния вид /така наречената портокалова кожа/.

 

Как да се идентифицира целулитът?

Лесно е да го забележите.

Вие може да го познаете по две неща, че съществува:
-Мастният обем под кожата се е увеличил, особено в ханша, бедрата и задните части,
-Външният вид изглежда с възли по кожата (като кожата на един портокал).
В повечето случай може да забележите по едно и също време и двете неща.Слаби или не, всички или почти всички жени са засегнати от този проблем, особено в зряла възраст.
 

Не забравяйте, че целулитът може да бъде:
 - Мазнини, произведени чрез увеличаване на размера на мастните клетки,
 - "Проникнал"- след задържане на вода в организма
 - Влакнест, поради структурни промени на колагеновите влакна.


Фактори, които насърчават образуването на целулит, особено при жените

Ние различаваме:

- Предразполагащи фактори: генетични, ендокринни (хормонални промени)
- Утежняващи фактори: лошите хранителни навици

 

 ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ? Бялата раса са засегнати повече от целулит, отколкото тези от азиатски произход.


 Враг за жените

 Има много фактори, които могат да повлияят на целулита. Тук ще  подчертая:

 Защо жените страдат повече от мъжете?

Едно нещо е ясно: жените имат повече телесни мазнини, отколкото мъжете. Прибавете към това предразположението на жените да натрупват повече на бедра и задни части. И накрая другият фактор, че на жената е по-тънката кожа, по-лесно се деформира от натрупаната мастна подкожна тъкан и по този начин проличава повече.

7 златни правила:.

Да държите на разстояние целулита

1.Правилното хранене.

Първо си проверете индекса на телесна маса. Ако сте с наднормено тегло лечението на целулит без режим за отслабване няма как да се получи. Макар и да не забравяме, че целулитът е проблем на натрупани мазнини или задържане на вода, не трябва да забравяме, че храната има своя дял за това логично нали. Намалете употребата на рафинирана захар (шоколад, тестени изделия, бял хляб...), алкохол, сол (което води до задържане на вода) и увеличете консумацията на плодове и зеленчуци. (избягвайте отравянето на тъканите).

2.Неправилна комбинация от храни.

Въздържайте се от мазнини и скорбяла (макарони и бекон, сирене и пица ...). Това е така, защото скорбялата причинява обилно отделяне на инсулин, което от своя страна произвежда усвояването и внедряването на мазнини в тялото. Правило важи особено за вечерята, защото не успяваме да изразходим много калории докато си легнем.

3. Пийте 1.5 л вода на ден.

 Това е най-добрият начин за източване на тялото.

 

Редовна физическа активност.

Балансирана диета в комбинация със спорт ще ви помогне да победите целулита.

Целта на физическа активност?

Изгаря мазнините и стимулира лимфната и венозната циркулация. Всеки ден 15 минути (ходене, бягане, плуване) са равни на един час физическа активност на седмица.

5. Използвайте помощта на масаж с кремове.

За по-добри резултати, правете масаж с целулит крем, който действа върху мастните клетки да се освободи съдържанието им и предотвратяване на нови мазнини.  Накрая може да нанасете и един крем за стягане, който ще направи кожата и ще намали дефекта портокалова кожа.

6. Махнете всичко, което пречи на кръвообращението.

 За да се осигури добра циркулация Не носете тесни дрехи, не оставате продължително седнали (ставайте редовно за малко да се раздвижите) и избягвайте да си кръстосвате краката един върху друг.

7. Постоянство Ви е необходимо за успех.

Не се радвайте бързо на победата. Целулитът ... може да се върне бързо. Така че трябва да бъдете последователни и да приемете добрите навици и преди всичко да ги поддържате.

 

 

Етикети:   
Гладка кожа без стрии и целулит, стегнати задни части и балансирано тегло. Помислете преди да е дошло лятото, без да бър...
Целулитът без съмнение е един изключително сериозен проблем, касаещ почти всички жени. Това явление изключително пречи &...
Лятото е времето на дълбоките деколтета и с него на стегнатите красиви гърди. Дръжте раменете си изправени, колкото е въ...
Първото нещо, което трябва да кажа е, че ако искате да имате завидни краката трябва да бъдете много внимателни в: п...
Секси дупе
Отслабнете за 15 минути
Косопад !!! помощ.......
Искате ли да запазите младостта си
Секси бюст- мечта на всяка жена
Най-нови
Целулитът без съмнение е един изключително сериозен проблем, касаещ почти всички жени. Тов...
      Блестящите очи са знак за много добро здраве. Преуморенит...
как да...
Гладка кожа без стрии и целулит, стегнати задни части и балансирано тегло. Помислете преди...
Целулитът не е проблем на затлъстяването, той е предимно  кожен проблем и няма никакв...