Подхапвате непрекъснато някакви хрупанки, които са много по-вредни. Тайната е в това – да изберете какво точно да ядете. Много е лесно:
Плодове, зеленчуци и сложни въглехидрати са основни в тази диетата за отслабване
Ориз, макаронени и бобови изделия са основният източник на комплексни въглехидрати в храната ни и заедно с плодовете и зеленчуците трябва да формират основата на нашата диета. Въпреки това, нашата загриженост за линията и погрешното убеждение, че от въглехидрати се пълнее ни кара да намалим тяхното потребление.
Тези храни, характерни за средиземноморската диета, се завръщат в модата като доста полезни. Те са важен източник на витамини, минерали, протеини и растителни влакна, а приема на мазнини е почти нула.
Наднорменото тегло
Наднорменото тегло е резултат от енергиен дисбаланс, който се появява, когато приема на калории е прекомерно по отношение на разхода на енергия. Изконсумираната енергия в повече, отколкото е необходимо се складират като мазнини. Първата стъпка е да се намали общия прием на калории на ден.
Намаляване на калории чрез премахване на мазнини
Когато става дума за намаляване на теглото, намаляване на общите калории на ден е от съществено значение. В какъв процент се намалява и за колко време, само лекар може да реши. Мазнините трябва да бъде намалена до около 25% от общия прием калории.
Това може да стане със смяна на мазнините със сложни въглехидрати съдържащи се в разстенията.
А как точно:
Това не означава, хранене огромни порции на боб, ориз и макаронени изделия, тъй като ние не трябва да превишава дневните калории от тази група. Групата се състои от въглехидрати, зеленчуци, зърнени храни, зеленчуци и плодове. Сумата в грамове на зеленчуци и плодове трябва да бъдат по-високи от тези на бобови и зърнени култури и някои от зеленчуците трябва да се консумират предимно сурови в салати.
Не забравяйте, че плодовете и зеленчуците са нашият основен източник на минерали и витамини. Те съдържат много витамини и минерали, оксиданти и вещества, които наистина ще укрепнат имунната Ви система. Всички плодове и зеленчуци съдържат много вода. Приемайте плодовете между храненията. Особено полезни са на закуска. По този начин ще си набавите много полезни хранителни вещества. След закуската може да добавите и чаша зелен чай. Обяда и вечерята нека се състои от голяма салата от най-разнообразни зеленчуци. Приготвяйте зеленчуците варени или задушени с малко вода. Изпийте бульона от варените зеленчуци. Той съдържа витамини и минерали, които са пуснали зеленчуците. За овкусяване на зеленчуците, използвайте допълнително зехтин.
Бобовите растения, зеленчуците, плодовете и зърнени храни съдържат влакна /фибри/, които оказват значително влияние върху храносмилателната физиология, и метаболизма. Фибрите имат много благоприятен ефект върху липидния метаболизъм с понижение на общия холестерол, LDL холестерол и триглицериди.
Ако се придържате до по-горе написаното в скоро време ще има видими резултати.
Гответе с по-малко сол, за да се предотврати хипертонията. Приготвяйте зеленчуците варени или задушени с малко вода Изпийте бульона от варените зеленчуци. Той съдържа витамини и минерали, които са пуснали зеленчуците. За овкусяване на зеленчуците, използвайте допълнително зехтин.
Зеленчуците трябва да се ядат най-малко два пъти седмично и без добавяне на колбаси.