Outside Webpage (Iframe)

 

Диета щадяща на бъбреците

За да се щадят бъбреците ни особено при протичащи в момента или прекарани в миналото цистит (това е възпаление на пикочния мехур), трябва да намалите или по възможност да изключите  употребата на солени и пикантни храни с подправки. Препоръчва се по-голяма употреба на течности - 2 литра може и повече. Диетата при заболявания на бъбреците има за цел да се намали дразненето им, да се засили извличането на недоокислените продукти на обмяната на веществата от организма и да се постигне бърз и ефективен противовъзпалителен ефект.

Грижа за бъбреците

Потреблението на вода

Хората с бъбречни заболявания трябва да пият много вода. За да функционират правилно тези органи трябва да взема най-малко два литра на ден. Дефицитът на вода благоприятства появата на инфекции на бъбреците и на пикочните пътища. От друга страна, тя помага за премахване на отпадъците и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Храна, богата на мазнини и протеини изискват повече течности, за да елиминира техните метаболитни отпадъци, тъй като тези храни съдържат по-малко вода в сравнение с други продукти. Така че, ако сте приели много от тези хранителни вещества се препоръчва да се увеличи потреблението на вода.

 

Плодове за бъбреците

Диня се счита за плод на бъбреците, тъй като нейният сок ​​помага за почистване на тъканите и кръвта, но трябва да се консумира в прясно състояние, тъй като след разрязване бързо дегенерира и произвежда токсини.

Подобно на динята, ябълките и гроздето също са диуретици. Те се препоръчват при пациенти с проблеми на бъбречните и пикочните пътища. Целината, от своя страна, помага за борба и песъчинките.

 

Какво да се прави с камъните?

Когато пациентът премине през период на криза, се изисква абсолютна почивка. Необходимо да се извършат бързи действия, за да допринесат за по-бързото прекратяване. пиите минерални води, плодови сокове. Също така в тяхна полза, поставете нещо затоплящо директно върху засегнатата област и ако болката е непоносима спасението е  болкоуспокояващи.

В периоди на спокойствие е добре една диета, съдържаща сурови храни като салати, ядки, пълнозърнести храни и плодове. Но всички тези храни в умерени количества. Да се избягват води с високо съдържание на калций.

 При заболявания на бъбреците се препоръчват следните храни и напитки: безсолен хляб, зеленчукови супи  с ориз и с фиде. Основните ястия незабравяйте трябва да са от нетлъсто месо, риба и птици. Добре е  да бъде задушено или варено.

Хубаво е да се приемат макаронени изделия, извара, яйца и зеленчуци. Яйцата могат да се консумират по всякакъв начин, но не повече от 1 -2 дневно. От млечните продукти се препоръчват прясно и кисело мляко,  извара. От мазнините - безсолно краве масло, както и растителни масла. Десертите ябълки, сушени кайсии, желета от пресни плодове, дини, пъпеши, конфитюр, мед. Напитките е хубаво да включва слаб чай например лайка,  отвара от шипки или пшенични трици с мед и лимон.

Етикети:   
Това е един здравословен начин да свалим натрупаните килограми по празниците. Фибрите създават чувството за ситост. Идеа...
Хората от кръвна група Б  имат уникални особености. Те са изключително активни и лесно се адаптират към нови места ...
Диета за кръвна група 0 - За нея са подходящи почти всички плодове с изключение на капини, малини и портокола. От меснит...
Християнската религия систематизира постите и ги доразвива, като ги обвързва с църковните празници. Един от тях подобе...
Лунна диета 2012
Точкова диета
Диета според кръвната група аб
Да стопим мазнините с вода
5 дневна ефективна диета с тиква
Най-нови
1.Какво е калория? Калорията е единица за енергия. Енергетиката е същността на самия жи...
Тиквата притежава незаменими диетични и вкусови качества. По хранителна стойност тя е може...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...