Outside Webpage (Iframe)

 

Ежедневната закуска - здравословна

Когато говорим за здравословен начин на живот трябва да се има предвид, че това е едно съчетаване на редовен 7-8 часов качествен сън за денонощие, здравословно хранене с максимално разнообразие на хранителни продукти, без прехранване, ежедневна закуска, поддържане на нормална телесна маса, пълно въздържане от тютюнопушене и наркотични вещества,избягване злоупотребата с алкохол и медикаменти и оптимална двигателна активност.

Едно от най важните е ежедневната закуска:

 

       Много хора правят грешката да прескочите или да  пропуснете закуската в ежедневната си диета. Това може да се дължи на редица причини: бързате за работа на разстояние, замислени в ежедневни грижи или просто лоши хранителни навици.

      Любопитно:

    Първата за деня храна програмира метаболизма да преработва това, което човек яде през останалата част от деня.

 

      Закуската, състояща се от бекон с яйца, може би е най-здравословният начин за започване на деня. За да бъде пълно щастието, може да закусвате повече въглехидрати, протеини и малко мазнини. Целта е да закусвате разнообразни неща за да приемате и различни хранителни вещества, така че сменяйте закуската си от време на време.

 

Ето и някой идеи за здравословна закуска.

 

  1.Овесени ядки с мляко. Можете да добавите малко канела и мед. Избирайте обезмасленото мляко. Тази закуска е богата на белтъчини, целулоза и полезни мазнини. Вкусна, бърза и лесна и не отнема много време.

 

    2.Омлет. Добавете в него и зеленчуци, които имате подръка и задушете в зехтин. Можете да си позволите и 1-2 препечени филийки пълно зърнест хляб.

 

   3.Пресни горски плодове с  кисело мляко. Това е така популярния напоследък йогурт с различни добавки. Тъй като той обикновено съдържа много захар, която е излишна сутрин, можете да си го подсладите обикновено кисело мляко  с различни плодове.

 

  4.Салата от пресни плодове. Нарежете грейпфрут, ябълки, диня, горски плодове, портокали, круши, банан, грозде и т.н.

 

 

 

 

Етикети:   
Всяка рязка промяна в начина на хранене, особено, ако тя е свързана с намаляване на дневния хранителен прием, под необхо...
След ядене никога не се заседявайте дълго на масата.  Утоляването глад не идва веднага - ставайте от масата, още до...
Рецептата за най-опасното оръжие на света изглежда така: 200 гр. захар, 50 гр. масло, 300 гр. брашно, две яйца, пакетче ...
Защо да изберем  закуската? Субтитри          Елементи, които да ...
Лунна диета 2012
Опасната вечеря
Точкова диета
5 дневна ефективна диета с тиква
Диета според кръвната група аб
Най-нови
Делят се  на „бързи” и „бавни”, в зависимост от бързината, с ...
Хората от край време са се стремели към отслабване. В днешно забързано ежедневие обаче сяк...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...