Начин на приготвяне на кадаиф
Готовият кадаиф се разстила на еднаква дебелина (равномерно) в тава. Отгоре се залива с разтопеното масло или маргарин. Пече се в умерена фурна 150 - 180°С до златист цвят. Готовият кадаиф се залива с ароматизирания студен сироп и се задушава, за да поеме сиропа. Реже се на порции и се сервира поръсен с пудра захар.
Химичен състав на една порция кадаиф
Белтъчини - 3,0 (в т,ч. жив. - 0);
Мазнини - 5,6 (в т.ч. раст. - 0);
Въглехидрати - 82,9;
кДж - 1621;
ккал - 387.
Необходими продукти за 10 порции кадаиф
Продукта за | Брутно |
Готов кадаиф | 300 |
Краве масло | 60 |
Маргарин | 60 |
Сироп /550 гр захар + 550 гр вода/ | 1100 |
Пудра захар | |
Добив, г: | 1500 |
Тегло на една порция, г: | 150 |