Outside Webpage (Iframe)

 

Кои диети да избягваме

Ако имате нужда да намалите теглото си, не търсете бързото справяне с проблема с помощта на някаква бърза диета или таблетка. Не се лъжете, за да не се окаже, че си играете с здравето си! Първоначално дори да успеете, това няма да продължи дълго.

Затова съветвaм Ви  да избягвате следните начини за отслабване:

Диетите, обещаващи бързо намаляване на телесното тегло

Действително през първите две седмици вие можете силно да отслабнете, но едновременно с това силно ще се намали мускулната маса и метаболизмът ще  се забавя.

Диетите, които изискват приема на някакви специални добавки

Те по принцип са създадени за да се продава добавката с цел печалба, а не за да се намали теглото ви.

Диетата, която съществено се различава от хранителните ви навици

Ако тя не е точната за вашия начин на живот и хранене, вкусовете и т.н., едва ли ще издържите и да я спазвате.

Диетата, съдържаща по-малко от 1000 ккал на ден

Такъв начин на хранене се спазва много трудно. Тялото не може да изпълнява добре жизнените функции с толкова малко калории, такива диети водят и до раздразнителност, главоболие, чувство на постоянен глад.

Диетите, които не изискват усилия

Никога не  вярвайте на думите, че намаляването на теглото може да не е свързано с усилия на волята.

Диетата, която изключва почти цяла група продукти или е съставена само върху няколко продукта

Дали  дълго ще можете да спазвате такава диета? Организмът има свойството “да си иска” онова, което не му достига. Ако упорито отказвате да му го предоставите, последиците за здравето могат да са значителни. 

 

Как да разберете дали една диета е нездравословна?

Диетолога ще ви каже

 

Основно правило при анализа на една диета е да се прецени дали тя може да бъде поддържана в продължение на дълъг период от време или дори за цял живот. Нека не забравяме, че диетите не са само за загуба на тегло може да се правят за предотвратяване или лечение на здравословни проблеми като хипертония, висок холестерол и др.

 

Нека видим някои диети:

 

Единични хранителни диети:

Те са характерни с една единствена храна (грозде, банан, ябълка, супа и др.), Човек трябва да получи всичко необходимо за здравословен начин на живот.

Напротив, ако яде една храна може да доведе до значителни недостатъци на много хранителни вещества, като например недостиг на желязо и генериране на анемия или липсата на калций, който предразполага до остеопороза И накрая, не забравяйте колко скучно изглежда ако се яде една и съща храна през целия ден, но и за по-дълго време?

 

Постните диети предполагат:

Постенето никога не е добър съюзник за загуба на тегло. Когато човек пости организмът трябва да се възползва от резервите си за поддържане на дейността. Но това не е безплатно ... Един от основните рискове е дехидратацията.

Вода и хидратация:

· 2% от телесното тегло, носи промени в температурния капацитет.

· В 3% намаление на издръжливоста.

. 4-6%, намалява мускулното съкращение сила и топлина.

· Повече от 6%, тежки контрактури, топлинно изтощение, топлинен удар и може да доведе до кома.

· Повече от 20%, смърт.

 

 Разделни  диети:

 По принцип в тази диета е същото като в хранителния режим на една храна, просто скука. Лицето трябва да прекарва всеки ден от седмицата да яде различни храни, като например месо само в понеделник, вторник само портокали, сряда мляко, и така нататък.

Рисковете са същите, както в рамките на единичните хранителни диети.

 

Диета без въглехидрати :

Тези диети се основа на протеинви храни (месо, яйца, сирене) и мазнини (пържени храни, месо, масло, олио и т.н.) .. В същото време се прекратява приема на въглехидрати (плодове и зеленчуци, зърнени храни, захар и т.н.) ..

Организмът обикновено си снабдява енергията, от която се нуждае при разграждането на въглехидратите. В случаите, когато диетата е бедна на въглехидрати или ако организма не може да използва правилно глюкоза започва разграждане на мазнините и се образуват кетони. Но  трябва да бъдете внимателни те са невротоксични и може сериозно да навредят на здравето. Тази последна причина е достатъчна, за да не се използва, въпреки че води до много бърза загуба на тегло, сериозно уврежда здравето.

           

Диетите с много ниска калоричност

Това е този тип диета с прием на  600-800 ккал. Какъв е проблемът? Чрез предоставяне на толкова малко калории, тялото е подложено на почти състояние на глад, намаляване на базалния метаболизъм  което довежда до бързо завръщане на теглото.

 

И така кой е подходящия хранителен режим?

  •     Трябва да включва всички групи храни (зърнени храни, плодове и зеленчуци, месо и яйца, млечни продукти, мазнини и захари, като последните две в малка степен).
  •     Да се приемат нужните количества калории.
  •     Да бъде устойчив във времето.
  •     И преди всичко, да се персонализира.

 

 

 

 

Етикети:   
С тази програма ще достигнете желаната фигура напълно натурално. Програмата се състои от едно единственно правило, ако г...
Ако имате нужда да намалите теглото си, не търсете бързото справяне с проблема с помощта на някаква бърза диета или табл...
Искате ли бързо да отслабнете? Ако гоните фикс идеята 90-60-90 и ако наистина искате да свалите бързо някое кило ви пр...
Много са методите за сваляне на тегло. В повечето случай това е свързано с мъчителни диети. Едно нещо е ясно: няма бързи...
Как да използваме таблетките за отслабване и максимално да извлечем полза от тях?
Диета с кисело зеле - 3 кг. за три дни
Диета според кръвната група аб
Диета подходяща за кръвна група 0
Ефикасна и тествана диета /5 кг. за 7 дни/
Най-нови
Рецептата за най-опасното оръжие на света изглежда така: 200 гр. захар, 50 гр. масло, 300 ...
Какво е това “разделно хранене”? Разделното храненее система за хранене, разг...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...