Outside Webpage (Iframe)

 

Опасната вечеря

Няма някой, който да не е чувал поговорката ,,Закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля, а вечерята дай на врага”. Без съмнение вечерята е едно от опасните неща за организма.

В менюто ни преобладават лесно усвояваните въглехидрати, които бързо се разграждат в кръвта и повишават нивото на кръвната захар. Ако след вечеря активни се движим тази ,,захар” ще се усвои от мускулите. Но ако реши човек да си полегне веднага след храна и мускулите ,,заспиват”, глюкозата постъпва в черния дроб и под въздействието на ферментите се превръща задължително в мазнини. И, ако това се случва всяка вечер затлъстяването е неизбежно, а оттам и заболявания като захарен диабет, атеросклероза и хипертония.

 

Колко калории трябва да съдържа вечерята?

   На вечеря трябва да осигурите около 30% от ежедневните консумирани калории. Въпреки това, новият начин на живот и липсата на време в днешното общество понякога правят грешки и ядат твърде много по време на вечеря.

 

Перфектната вечеря

Както се казва: "Закусвай като цар, обядвай като буржоа и вечеряй като просяк" Всеки уважаващ себе си човек трябва да приема лека вечеря, лесна за храносмилане и трябва да се направи в разумен час, така че организмът да направи храносмилането преди лягане и улесни съня. Ако вечерята е богата на протеини и мазнини, това забавя процеса на пречистване. Няма смисъл да прескочите вечерята.

За да се подготви една здравословна вечеря след това трябва да имате предвид:

 

Умерената вечеря

    ВРЕМЕ: Най-важното нещо е да бъде най-малко 1 час преди лягане, за да се избегне прекъсване на храносмилането преди лягане.


 Най-важното да бъде хранителна:

 Да включва протеини винаги

Включването на много протеин с ниско съдържание на мазнини ще ви помогне захарта да бъде стабилна през цялата нощ, за да Ви предпази от глад.

 

    Някои добър избор:

  • Пуешки гърди или пуешко месо без кожа
  • Риба, морски дарове или риба тон
  • Нискомаслено сирене
  • Обезмаслено мляко или кисело мляко

 

Други фактори

Трябва също да се отбележи, че по време на хранене е важно не само това, което ядете, но и как ядете.

Дъвчете бавно.

В днешно време, вечерята е мястото, където можете да се насладите на храната в спокойна семейна среда. Вечерята се превръща в един от най-очакваните моменти от деня.

И накрая, важно е да вечеряме в разумен час, два часа преди лягане, така че да има цялостно преработване на храната преди сън.

 

 

Етикети:   
След ядене никога не се заседявайте дълго на масата.  Утоляването глад не идва веднага - ставайте от масата, още до...
Няма някой, който да не е чувал поговорката ,,Закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля, а вечерята дай на врага&rdqu...
Делят се  на „бързи” и „бавни”, в зависимост от бързината, с която ги разгражда организмът ...
Когато говорим за здравословен начин на живот трябва да се има предвид, че това е едно съчетаване на редовен 7-8 часов к...
Лунна диета 2012
Опасната вечеря
Точкова диета
5 дневна ефективна диета с тиква
Диета според кръвната група аб
Най-нови
1.Какво е калория? Калорията е единица за енергия. Енергетиката е същността на самия жи...
Преди векове хората асоциирали Луната с магия и романтика. Това е научно доказано, когато ...
как да...
Тайната е да не хапвате нищо 25 часа (можете да пиете само течности), но това винаги трябв...
Важен е и психологическият резултат. Замислете се – защо хората купуват хапчета за о...