Outside Webpage (Iframe)

 

Подпухнали клепачи

Ако сутрин очите са ни подпухнали, това е признак, че през нощта кръвното ни налягане е паднало прекалено много. В резултат на това се натрупва вода в тъканите. Но ако клепачите ви набъбнат през деня, най-вероятно става дума за алергия, каквато например е сенната хрема. Отоците се образуват и когато имаме заболяване на сърцето или бъбреците. Трябва да се потърси лекарска помощ при условие, че оплакванията ни продължат повече от седмица и усещаме порещи болки и тежест около учите. 

Повечето пъти торбичките са признак на стареене.

Понякога те са външен израз на заболявания на бъбреците и сърцето.

Клепачите са част от тялото с много специални характеристики, тъй като са защитна функция на очите. Кожата в тази област е по-тънка, отколкото на тялото. Те са с дебелина, вариращи между 700 и 800. По този начин всяко увеличение на обема, прави видими всички промени в тези тъкани.

Клепачите може да претърпят различни патологични промени, като себореен дерматит жълти петна (ксантелазми), които предупреждават за вероятно увеличение на холестерола в кръвта, екземи и други заболявания.

-В повечето случаи, торбичката се формира предимно от мастна тъкан около очите. Като цяло, този проблем се дължи на конституционна наследствена предразположеност, която се засилва с възрастта.

Единственото ефективно лечение е операция.

Истинско развитие на тази техника, наречена блефаропластика, е възникнала през втората половина на ХХ век, в момента тя е на практика ефективна и безопасна.


-В някой случай торбичките  се формират от задържане на течности, т.е. оток. В тези случаи, подутите клепачи може да бъде симптом на системни заболявания, често тежка, сърдечни, бъбречни, щитовидната жлеза, поради загуба на протеини или други имунни разстройства.

 

-Кожата около очите е тънка и обикновено  се докосва с пръсти много пъти на ден. Така че е вероятно да се появят при екзема, която, въпреки че не се прилага пряко върху клепачите, бива доведена до тях чрез ръцете.

 

-Важно е да се гарантира безопасността на козметичните продукти, които се използват.

 

-Външни фактори. Някои хора имат само малки торбички в долните клепачи от време на време, обикновено, когато стават сутрин. Това обикновено се дължи на предразположеност към външни фактори, като прекомерна консумация на  алкохол, нездравословно хранене, заседнал начин на живот, стрес и нарушения на съня.

 

 

 

 

Етикети:   
Ако сутрин очите са ни подпухнали, това е признак, че през нощта кръвното ни налягане е паднало прекалено много. В резул...
Искате ли да запазите младостта си
Секси дупе
Косопад !!! помощ.......
Отслабнете за 15 минути
Секси бюст- мечта на всяка жена
Най-нови
Ако сутрин очите са ни подпухнали, това е признак, че през нощта кръвното ни налягане е па...
Как да пoддържаме красив вид на нашите крака? Педикюр. Естетичният вид на краката изисква...
как да...
Гладка кожа без стрии и целулит, стегнати задни части и балансирано тегло. Помислете преди...
Целулитът не е проблем на затлъстяването, той е предимно  кожен проблем и няма никакв...