Outside Webpage (Iframe)

 

Работно място и обездвижване

Водите ли заседнал начин на живот? А замисляте ли се какво си причинявате? Какво би ви се случило? С какви здравословни проблеми ще се сблъскате?

      Здравословен проблем под номер 1 е коремът

Особено характерно за силния пол поради факта, че при мъжете мазнините се натрупват по-дълбоко в организма. Тези мазнини допринасят за  заболявания на сърцето, белите дробове и другите органи. Появява се задух, засилено потоотделяне, болки в сърцето. Затова още от 20 годишен мъжът е добре да си създаде навици за отслабване. Най-доброто решение е да намерите точното количество калории необходими за организма /около 3000/

    Здравословен проблем под номер 2 бихме поставили простатата – типично мъжки.

За профилактика използвай те следната гимнастика: в седнало положение свивайте ритмично задните си части, положете усилия да почувствате как се съкращава мускулът в основата на пениса и как  по гръбначния стълб се тласка поток от енергия. Това  спомага за кръвообращението в областта на таза.

     Здравословен проблем номер 3 -  радикулитът.

Понякога за лечението на мускулните, ставните болки и болките в гърба помага доказано  народната медицина. Болното място може да се затопли с електрическа възглавничка или натоплена керемида, но ако не ви мине до няколко дни потърсете задължително лекарска компетентност.

     Здравословен проблем номер 4 – запекът.

Този проблем може лесно да се преодолее много лесно с помощта на  билката майчин лист. Предлага се в аптеките и на пакетчета с филтър.

     Здравословен проблем номер 5 – хемороидите.

Много труден за решаване проблем. Не чакай те проблема да отиде в краен стадий и да стигнете до операция, а вземете мерки навреме.

     Здравословен проблем номер 6 -  остеохондрозата.

Този проблем засяга и двата пола. Не стой те дълго време в една и съща поза. Засяга най-вече дясната страна на тялото. Правете гимнастика периодично.

     Здравословен проблем номер 7 - прозяването.

Организмът Ви твърде дълго време е бил в седнало положение и се нуждае от кислород, просто се облегнете на стола и опънете гърдите. Може да изпиете и едно кафе.   

       Дишането също се затруднява, посочват учените, защото организмът се бори да снабди с кислород белите дробове, докато тялото е свито в седнало положение. Това причинява и притискане на коремните вътрешности, от което се забавя храносмилането. Затова е наложително по-честото изправяне и раздвижване.

         Липсата на физическа активност причинява смъртта на  поне 1,9 милиона души годишно в света.

Етикети:   
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчуци, които съдържат бета кароти...
Остеопороза - ужас! Какво знаем за нея.За съжаление жените са застрашевни и твърде късно разбират за опасността от това...
На всички е известно е, че студът отслабва имунната система. Подходящото облекло според сезона  ще ви помогне да се...
На второ място са раковите заболявания по разпространение след сърдечните заболявания, които предизвикват смъртта на мил...
Деанксит
Ескапел
Фарингит
Талцид
Ципрофлоксацин
Най-нови
Терминът "фарингит" /болки в гърлото/ в медицината означава възпаление на  лигавицата...
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ изопринозин 500mg таблетки Прочетете внимателно цяла...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...