Outside Webpage (Iframe)

 

Смехът е здраве!

Когато се смеем, се увеличава съдържанието на адреналин в кръвта. Това е причината човек да се чувства щастлив и защитен. Смехът стимулира изработването на клетки, борещи се с инфекциите. Неудържимият смях в продължение на 5-6 минути премахва състоянието на депресия и предизвиква симпатия в околните. Безгрижният смях  значително намалява сърцебиенето и стойностите  на холестерол, подобрява дишането и кръвоснабдяването на органите. Известно е, че една минута смях е равна на 30 минути физическо натоварване. Известни психолозите твърдят, че така нареченият ,,смехът през сълзи” и дори ,,истеричният смях” са още по-полезни. Истеричен смях завършва с пълно отпускане на мускулите, дори успокоява и носи удоволствие от живота. Съществува и обратната зависимост между смеха и психичното състояние. Смехът нормализира и работата на храносмилателната система. Смехът освобождава три най- важни емоции – гняв, възбуда и скука.


Смяхът има положителен ефект, както физически, така и психологически.

Това е един добър навик, който трябва да се прилага на практика всеки ден. Когато се смеем, мозъкът изпраща необходимата информация за отделяне на ендорфини. Тези вещества, които имат сходни свойства с тези на морфина, имат възможността за облекчаване на болката.

 

Физическите ефекти от смяха:

  1. Упражнение: С всеки смях се задвижват над 400 мускулите, включително и на стомаха, които могат да се упражняват само със смях.
  2. Почистване: Почистете и смажете вашите очи със сълзи. Смехът също така елиминира токсините, тъй като движението на диафрагмата прави вътрешен масаж, който помага на храносмилането и помага за намаляване на мастни киселини и токсични вещества.
  3. Оксигенация: Процес на прибавяне на кислород към физична или химична система, напр. оксигенация на кръвта. Двойно повече въздух в белите дробове, което позволява повече кислород за кожата.
  4. Болкоуспокояващо: по време  на смях се освобождават ендорфини, мозъкът е естествено успокоен, подобно на морфина. Така че пет или шест минути непрекъснат смях действа като болкоуспокояващо.
  5. Подмладяваща: стимулира мускулите на лицето. Той също така има и тонизиращ ефект за бръчките.
  6. Предпазва сърцето; вътрешен масаж, които произвежда спазми на диафрагмата, сърцето и белите дробове, като ги укрепва.

 

Психологически ефекти на смеха:

  1. Премахване на стреса: има някои хормони (ендорфин и адреналин), които повишават жизнеността и ни карат да се чувстваме по-будни.
  2. Облекчава депресия, което ни прави по-възприемчиви и виждаш само положителната страна на нещата.


Смехът, като отношение към трудовия живот.

    Стремете се винаги да видите "чашата наполовина пълна, вместо наполовина празна."

    Опитвайки се да намерите повече и нови възможности, а не горчивите проблеми.

   

И помнете:

1) Смехът е здраве.

2) Смехът бързо, лесно и безплатно отпуска.

3)Доброто настроение е една от най-красивите дрехи, която може да Ви представи на обществото.

4) Смехът е най-късото разстояние между двама преговарящи.

5) Смяхът подмладява сърцето и лицето Ви изглежда по-красиво.

 

 


Етикети:   
В днешно време хората се хранят нерационално, като изключително претоварват организма си с белтъчини. Великденският пост...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умора. През зимата все по-рядко см...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Засега са документирани екземпляр...
Всеизвестен факт е, че за мързела няма лек. Това е все едно да излекуваш някого от хубост или от голямо богатство. "Щас...
Мързел и дълголетие
Преодолей пролетната умора
Без стрес – като костенурки здрави и дълголетни
,,супер луна”
Смехът е здраве!
Най-нови
За да избегнете ситуации, в които организмът ви ще реагира с преразход на адреналин, ...
На места, където горещата вода е в изобилие, въпросът за хладния душ изглежда риторичен. Т...
как да...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Зас...