Outside Webpage (Iframe)

 

Студения душ - до колко той е полезен и същевременно вреден.

На места, където горещата вода е в изобилие, въпросът за хладния душ изглежда риторичен. Твърдението за ползата от него все още е спорно, макар да има доста факти, говорещи в неговите плюсове.

Студената вода успешно изгаря излишните калории, постъпили в организма с храната.

Спомага за отслабване.  Единственото, което според учените пречи на някои хора е излишната им боязливост, когато искат да започват борбата с натрупаните килограми.

Днешният начин на живот не допринася за укрепване на имунитета, което по-често води до заболявания на сърдечно съдовата система или е причина за простудни заболявания. Освен това днешния човек все по-рядко може да се похвали със здрав цвят на лицето или с еластична кожа.

 

Положителното въздействие на студената вода върху кожата и организма като цяло

Cъстои в свиването, а след това и обратното рязко разширяване на съдовете. Благодарение на тази гимнастика след известно време съдовете започват да се свиват и разширяват без неприятни последствия за човека. По рядко се усещат виене на свят, главоболие, резки промени в кръвното налягане. Подобни процедури спомагат за добра профилактика на простудните заболявания, защото закаляват и укрепват организма.

В никакъв случай не бива да се започва с рязко обливане със студена вода. Започнете с масаж с влажна  кърпа. Температурата на водата трябва да е 32-34 градуса и да се понижава с 1 градус всеки  следваш ден.

Следваш етап е обливането. Най-добре е да се придържаме към вече приетата температура на водата и да правим процедурите редовно. След обливането изтрийте тялото с хавлиена кърпа до появата на руменина.

Предимства на студеният душ през лятото


Един добър душ сутрин, ви дава сила и енергия, за да започнете деня, така че сменяйки топла и студена вода е много сполучлив начин да изглеждате като нов.

Студен душ (минимум 18 º), не трябва да превишава 10 минути, тъй като това може да причини спазми.

Ако сте човек, който предпочита да се къпе вечер. Това е един добър начин да се отпуснете от стреса и да отнемете натрупаната умора през деня и добър избор за насърчаване на съня.Това са познатите ползи от студеният душ

  • Кръвообращение. Студеният душ помага на кръвообращението и повишава температурата на тялото, което осигурява естествен лек за тялото чрез премахване на токсините.
  • За кожата и косата. Студената вода хидратира кожата и косата по-добре от топлата вода, и по този начин подмладява кожата и предотвратява плешивост.    
  • Увеличава енергията, намалява стреса   
  • Укрепва имунната система. Този душ трябва да продължи около 10 минути.
  • Той има антидепресивен ефект.


Казано накратко, един студен душ носи големи ползи за нашето тяло.

Етикети:   
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умора. През зимата все по-рядко см...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Засега са документирани екземпляр...
Всеизвестен факт е, че за мързела няма лек. Това е все едно да излекуваш някого от хубост или от голямо богатство. "Щас...
Кажете не на солта Знаете ли, че солената храна може да накара тялото ви да задържи допълнително до 3л. течност, от кое...
Мързел и дълголетие
Преодолей пролетната умора
Без стрес – като костенурки здрави и дълголетни
,,супер луна”
Смехът е здраве!
Най-нови
В днешно време хората се хранят нерационално, като изключително претоварват организма си с...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
как да...
През пролетта баланса на организма ни се нарушава и се явява така наречената пролетна умор...
Защо костенурките са дълголетници? Костенурките са известни, като дълголетни животни. Зас...