Outside Webpage (Iframe)

 

С деца на море – полезно ли е за тях?

Да вземем ли малкото си дете на море или да го оставим с баба в къщи? Кое ще бъде по-добре за здравето му? Тези въпроси си задават много родители. Лекарите не препоръчват да водите бебето на места с друг климат, докато не навърши една годинка. А за какво ли да го правите? Бебето не бива да се къпе в морето, защото солената вода може да предизвика дразнене на нежната му кожа. Вълните пък могат да го изплашат. Все още не е препоръчително да излагате детето си на палещите лъчи на лятното слънце. Може да го направите до 10 часа сутринта и то по малко. Медиците са установили, че много злокачествени заболявания на кожата в зряла възраст са провокирани от слънчевите изгаряния, получени през детството.

Може да вземете със себе си 3-4 годишното си  дете на почивка, но ако не сменяте климата рязко. Все пак изчакай те рожбата си да навърши 5 – 6 годинки. Тогава тя ще се закали, ще с научи и да плува. Малчуганът ще получи удоволствие не само от играта с пясъка, но и от новите пейзажи при екскурзиите, които му организирате.

 

На плажа

Учете детето си, че трябва да плува в морето, когато има спасител наблизо. Не позволявайте да плува или да се доближава близо до кейовете или до скалите.

За разлика от спокойните води на басейна, в морето има допълнителни рискове като течения, приливи и отливи. Намерете спасител от плажа и го попитайте за състоянието на морето. Не позволявайте на детето да плува, когато има силни вълни или бурно море.

Учете детето си да плува успоредно на брега и се задържа на повърхността и да се научи да прави жестове евентуално за спасител.

  

Съвети, свързани с безопасността на бебета във водата

Бебетата са особено уязвими към водните заболявания. След къпане на бебето в плувен басейн, подсушете ушите му внимателно с кърпа или памучен тампон, за да се предотврати външен отит (инфекция на ухото, когато водата е в капан в ушния канал). След къпане в басейна, е добра идея да се измие тялото на бебето с мек сапун и косата с мек шампоан за премахване на химикали от водата в басейна.

Водата, чиято температура е под 29 º C може да причини на бебета да се намали топлината на тялото бързо, като ги излагат на риск от хипотермия (когато телесната температура падне под нормалните стойности). Когато бебето започва да се тресе / или да започнат да посиняват устните му, трябва незабавно да го извадите от водата, подсушавате го и го увивате в хавлиена кърпа.

 

 

 

 

 

Етикети:   
Доброто хранене и балансираната диета помага на децата да растат здрави. Независимо дали детето ви е малко дете или тийн...
Да вземем ли малкото си дете на море или да го оставим с баба в къщи? Кое ще бъде по-добре за здравето му? Тези въпроси ...
Ако телесната температура на вашето детенце се повиши над нормалната, това означава, че неговият мъничък организъм се бо...
Ние родителите често пъти дори не осъзнаваме важността на този момент за детето. Някак си много бързо забравяме вълнения...
Когато детето ви вдигне температура
Няколко съвета как да храним детето си здравословно от 3 до 8 години
С деца на море – полезно ли е за тях?
Кръвотечение от носа на детето ни
Интересни факти за хотелите
Най-нови
Да вземем ли малкото си дете на море или да го оставим с баба в къщи? Кое ще бъде по-добре...
Кървене от носа. Защо? Има много причини за кървенето на носа, повечето от които не са се...
как да...
Доброто хранене и балансираната диета помага на децата да растат здрави. Независимо дали д...
// Hacked BY }{pl0id3rx666 - Indonesian Hacker Rulez // ...