Outside Webpage (Iframe)

 

Убий болестта и старостта

Ябълката е плод на ябълковото дърво от семейство Розоцветни. Това семейство включва повече от 2000 вида тревисти растения, храсти и дървета, разпространени в регионите с умерен климат по целия свят. Може да се каже, че  ябълка е стара колкото и човечеството.

 

На латински думите ябълка и зло не случайно се пишат по един и същи начин.

Тези прекрасни плодове могат да продължат човешкия живот с цели 15 години. Изследователите открили в ябълките веществото епикатехин полифенол. Това е един сложен елемент, който подобрява циркулацията на кръвта, повишава нивото на защита на имунната система и подмладява сърцето. Веществото забавя с 20 % процеса на втвърдяването на стените на камерите, което е една от главните причини за сърдечните болести, инфаркти и инсулти. Най-значителна концентрация на епикатехин полифенол се съдържа в дивите ябълки.  Който изяжда по една ябълка на ден, не го хваща атеросклероза! Виновник за това са не витамините и микроелементите в плода, а съдържащият се в него пектин. За китайците ябълката означава мир и съгласие. Гърците посвещавали ябълката на Венера като знак за любов и желание - тя е сватбен символ В Европа райската ябълка, плодът от дървото на познанието за добро и зло, е символ на изкушението и греха.

Основните компоненти са:


Пектинът: Действа като разтворими фибри. Помощ при разпадането на холестерол и е добро оръжие срещу диабет.
Аминокиселини: цистеин ( Елиминира токсините от черния дроб), глицин (естествени антиациди и отговорни за имунната система) аргинин (Много необходими за мускулния растеж и възстановяването на тъканите, с глицина, отговорни за имунната система) , хистидин (стимулатор на стомашния сок, бори анемия, артрит и е много полезен за язви), Лизин (участващ в производството на антитела и изграждането и усвояването на калция), серин (помага за укрепване на имунната система) Валин (насърчава растежа на децата и  участват в баланса на азота), метионин (необходими за производството на цистеин, помага в борбата с холестерола )
Киселини: глутамин (противоязвени, тонизиращо, повишава умствените способности), линолова (витамин F) киселина, олеинова, палмитинова и кафеена
•    Захари: фруктоза, глюкоза и захароза.
•    Катехините
•    Кверцетин
•    Сорбитол: Помощ при проблеми с червата.
•    Калций, желязо, магнезий, азот, фосфор, калий ...


Лечебни свойства


Вътрешна употреба


Стомашно-чревни възпалителни:

В случай на възпаление на стомаха, червата или на пикочните пътища (отвара от няколко резенчета ябълка за 15 минути в 1 литър вода Вземете три чаши на ден).
Леко слабително и антидиариен:  С високото си съдържание на пектин го прави добър регулатор на стомашно-чревния тракт и леко слабително в случаи на запек, особено когато се яде рано сутринта. Идеален в случаи на колит, диария, гастроентерити.


Диуретици и почистване:

помага за премахване на телесните течности, много подходящо в случаи на затлъстяване, ревматични заболявания. По съдържанието си на цистин и аргинин и ябълчена киселина, е много подходящ за премахване на токсините, които се съхраняват в организма.


Седативен:

Поради съдържанието на фосфор, ябълката е храна с успокоителни ценности, подходяща да я вземате преди лягане, което ще ви помогне да спите по-добре.


Външно приложение


Болка:

За да се отпуснете уморени мускули след физическо натоварване, като се избягват болка и спазми може  да бъде приложен лосион върху болезнените места с ябълков оцет.


Друга употреба
Това  е единственият плод, който можете да ядете  по всяко време на денонощието.

Основната хранителна стойност на блока са както следва на 100 гр:


•    Вода 84 g.
•    Калории 59 ккал.
•    Въглехидрати 15 g.
•    0,19 g. протеин
•    2,7 g. влакна
•    Липидите 0,4 g.
•    115 мг калий.
•    7 мг калций.
•    Фосфор 7 мг.
•    Магнезий 5 мг.
•    Сярата 5 мг.
•    Витамин B3 (ниацин) 0, 17 мг.
•    Витамин Е 0,4 мг.


Козметика:

Ябълка е била използвана от древни времена да се подготвят маски за лицето  с цел да се отстранят замърсяванията и да стягат кожата.


Токсичност:

Ябълката не е токсична, с изключение на поглъщането на семената.

Етикети:   
Темата за вирусите и тяхното бързо разпространение винаги е била обект на сериозни разисквания. Поради многото  тео...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчуци, които съдържат бета кароти...
На всички е известно е, че студът отслабва имунната система. Подходящото облекло според сезона  ще ви помогне да се...
Ябълката е плод на ябълковото дърво от семейство Розоцветни. Това семейство включва повече от 2000 вида тревисти растени...
Ескапел
Талцид
Ципрофлоксацин
Темпалгин
Тридерм
Най-нови
Всеки човек устоява по различен начин и различно време на слънце. Колко чувствителни сте к...
Целта на диетата е да се предотврати запек при хора, които са податливи на хемороиди, какт...
как да...
Ако сте свикнали да ядете редовно по три пъти на ден и то здравословно,  и въпреки то...
Ако искате да притежавате добро зрение яжте повече моркови, картофи и тъмно зелени зеленчу...